Amânări peste amânări în dosarul carnagiului de la Birda. Hauptmann nu se grăbeşte să-şi primească pedeasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Hauptmann nu se grăbeşte să-şi afle pedeapsa
Claudiu Hauptmann nu se grăbeşte să-şi afle pedeapsa

Aproape un an şi jumătate a trecut de la cel mai teribil accident rutier petrecut pe şoselele Banatului în ultimul deceniu, dar pedeapsa pentru autorul tragediei în care au pierit şase oameni se lasă încă aşteptată. Hauptmann riscă zece ani de închisoare.

La aproape un an de zile de la accidentul de la Birda, în care şi-au pierdut viaţa şase persoane, printre care şi iubita sa, Adelina Ardelean, tânărul Claudiu Hauptmann a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. Şoferul care a condus cu 160 km/h pe o ploaie torenţială a apărut pentru prima dată în faţa instanţei de la Judecătoria Deta la 15 iunie.


Şapte termene s-au consumat de atunci, dar judecătorii au aflat prea puţine de la el despre ceea ce s-a întâmplat la 7 iulie, pe drumul ce leagă Timişoara de Reşiţa. De fiecare dată, s-au găsit motive de amânare a cauzei. La primul termen, Hauptmann a cerut timp pentru a-şi angaja un avocat. La cel de-al doilea, a lipsit apărătorul a două dintre rudele victimelor. În plus, urma să se stabilească dacă Marius Budaci, tatăl lui Cristian, supravieţuitorul carnagiului de la Birda, avea pretenţii proprii împotriva inculpatului. La termenul din 21 septembrie, cauza s-a amânat din nou, de data aceasta, pentru îndeplinirea procedurii de citare, grefiera Judecătoriei Deta uitând pur şi simplu să trimită citaţii părţilor din dosar. Alte trei amânări au fost dispuse de instanţă pentru administrarea de probe şi pentru citarea în continuare a martorilor care au lipsit la termenele de judecată. Hauptmann va reveni în faţa instanţei la data de 8 februarie, termen la care au fost citaţi din nou IML Timişoara şi doi dintre martori.  


Ani grei de puşcărie
Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, faptă de care este acuzat Claudiu Hauptmann, se pedepseşte cu închisoare de la doi la şapte ani. Cum numărul victimelor este mai mare de doi, şoferului vitezoman i se poate adăuga un spor de până la trei ani. Practic, pedeapsa maximă pe care o poate primi Hauptmann în cazul în care i se va dovedi vinovăţia este de zeci ani de temniţă. „Adevărata pedeapsă i-o poate da doar Dumnezeu. Doar El este cel care poate face dreptate cu adevărat. Asta nu înseamnă că acest derbedeu nu trebuie să dea socoteală în faţa instanţei şi să plătească pentru că a nenorocit şase familii”, a spus Ion Roşian, tatăl Deliei, majoreta de nici 18 ani care s-a stins în urma impactului devastator.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite