Resita: Alpinist dus la tribunal pentru pături vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coco Galescu dă socoteală în instanţă pentru obiecte de inventar pe care le-a preluat cu valoare „zero”.

O cabană de pe Muntele Mic este mărul discordiei dintre alpinistul Coco Galescu şi o asociaţie care a administrat imobilul.

Cel mai renumit alpinist al României, Coco Galescu, este târât prin tribunale pentru 10 pături şi 10 saltele de pat, „marfă” care se afla în cabană, atunci când Asociaţia Clubul Montan din Caransebeş a preluat în administrare „Scorilo”. Cabana de pe Muntele Mic este în proprietatea Primăriei din Caransebeş încă din anul 2005. Odată proprietar, municipalitatea a închiriat casa din munţi Asociaţiei Clubul Montan, al cărei preşedinte este Coco Galescu.

Nehotărâţi cum să îşi primească banii

Nemulţumirea acestuia din urmă este că, după ani de zile, s-a trezit cu un proces de la foştii chiriaşi, care îşi vor înapoi dotarea din cabană. „Nu pot să cred că se întâmplă aşa ceva. Eram în Himalaya, atunci când am primit înştiinţarea că trebuie să mă prezint la tribunal pentru un proces”, spune Coco Galescu.

Aşa că, după ce s-a întors din cei mai înalţi munţi din lume, a bătut calea justiţiei şi aşa a aflat că a pierdut procesul. „Problema este că Asociaţia Salvamont din oraşul de pe Timiş şi Sebeş cere o despăgubire de 1.150 de lei pe lună, timp de trei ani de zile pentru faptul că eu m-am folosit, practic, de nimicul lor”, spune Galescu supărat. „Nu ştim încă dacă îl executăm silit sau nu pe alpinist. Încă analizăm acest lucru”, spune Tiberiu Felber, preşedintele asociaţiei revendicative. „Nu contează ce dotare avea cabana acum cinci ani, conteză că el s-a folosit de bunurile noastre”, subliniază Felber.

Decizia ruinează alpinismul cărăşean

Potrivit sentinţei, despăgubirea trebuie să o plătească fie alpinistul, fie asociaţia al cărei preşedinte este Coco Galescu, Club Montan Caransebeş. „1.150 de lei pe lună, timp de trei ani de zile, ar ruina asociaţia. Noi ne ocupăm cu organizarea de tabere pentru copii, instruiri montane, tabere de schi, ecologie şi protecţia mediului. Suntem o organizaţie non-profit. Toţi banii pe care îi producem din aceste activităţi, îi investim în cabană şi în expediţii”, spune Galescu. Acesta este de părere că sentinţa instanţei va ruina ONG-ul, a cărui activitate este recunoscută pe plan internaţional, mai ales că şi expediţiile alipinistului se fac tot prin asociaţie. „Este păcat că am reuşit să înving forţa naturii, dar când dau de răutatea umană, nu am arme să mă apăr împotriva ei”, subliniază alpinistul.

Nu am arme cu care să lupt împotriva răutăţii umane.
Coco Galescu, alpinist

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite