PORTRET: Alexandru Tripa pictor pasionat de cinematografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Tripa
Alexandru Tripa

A luat locul I la un concurs naţional de filme de scurt metraj destinat conştientizării tinerilor asupra riscurilor care pot să apară dacă iau droguri. Foloseşte acuarelele şi pensula cu multă îndemânare, iar desenele sale se regăsesc în expoziţii. Cu toate că a fost înzestrat cu mult talent, Alexandru nu renunţă la muncă.

Alexandru Tripa este un tânăr talentat şi foarte ambiţios. El stă ore întregi în faţa şevaletului sau a planşei de desen.

Alex pictează

Dragostea pentru desen i-a fost cultivată de mama sa. „Desenam cu ajutorul mamei lucruri simple: flori, persoane. La şcoală, doamna învăţătoare, Sorina Andronic, a observat că am talent.A insistat ca mama să nu mă lase să-mi irosesc talentul. După ce am absolvit clasa a cincea, mama m-a înscris la Liceul de Artă”, îşi aminteşte Alexandru. 

Pictură Alex 2

A trecut testele cu notă maximă, iar din acel moment viaţa sa s-a schimbat. A fost sub nivelul colegilor săi care studiau desenul de o perioadă bună de timp, dar prin ambiţie şi muncă a reuşit să recupereze materia în primul trimestru. Alexandru şi-a exersat talentul chiar şi pe pereţii camerei sale. „Mi-am dorit să-mi desenez ceva pe perete. Le-am spus alor mei, dar nu au crezut. Au avut o surpriză când au venit de la lucru. Am desenat dragoni şi tribale”, a spus Alexandru. El stă în atelierul liceului 15 ore pe săptămână. Aici studiază pentru ca lucrările sale să fie tot mai bune.

Pictură Alex

Atras de imagine
Lui Alexandru îi face plăcere să se implice în diverse acţiuni. Ultimul concurs la care a participat i-a adus un premiu internaţional. „La finalul clasei a zecea am fost anunţaţi că putem participa la un concurs de postere. Prin lucrări trebuia să-i determinăm pe adolescenţi să nu consume droguri. Într-o oră am făcut pictura. În partea stângă a tabloului era un craniu, iar culorile folosite erau sumbre, în cealaltă jumătate era un chip luminos, culorile folosite erau deschise. Am luat locul III la faza internaţională”, spune Alex. Pentru a evita monotonia el încearcă să facă mereu ceva nou.

Este pasionat de teatru, fotografii, dar şi de filme de scurt metraj. Face parte din trupa de teatru a liceului şi este mândru că alături de colegii săi s-a clasat pe locul II la Amfiteatru. A descoperit photoshop-ul, iar acum lucrează în acest program. „Îmi place ce pot să fac în photoshop. Asta fac în vacanţă. Am tot felul de proiecte. Am realizat, cu alţi colegi, un filmuleţ de aproape 10 minute. Tot pentru un concurs anti-drog. Am fost şi actor, şi regizor. Era vorba de un tânăr care începuse să consume droguri, dar care a fost salvat, în cele din urmă, de mama sa. Am luat locul I pe ţară”, spune Alexandru.

Întrebări şi răspunsuri

Cum este munca din atelier?
Este nevoie de muncă, chiar dacă ai talent. Fac desene, picturi, crochiuri, desene prin care încercăm să prindem mişcarea corpului. Acum studiez mai mult desenul. Este mai lejer.

Autoportret Alexandru Tripa

Mai pictezi pereţi?
Da, dar nu la mine acasă. Vreau să pictez şi în localuri. Acum am să încep o lucrare.

Ce facultate vrei să urmezi?
Arte plastice, una dintre secţiile Design grafic sau Restaurare. Dacă nu aveam acest talent nu ştiu ce altceva aş fi putut face. Nu mă văd într-un alt domeniu.

Ce-i place
„Îmi place viaţa, ceea ce fac şi să mă gândesc la ceea ce voi face în viitor, deşi mi-e frică. Eu sunt stăpân pe mine, dar nu ştiu ce se întâmplă cu societatea în care m-am născut. Trebuie să nu te laşi călcat în picioare“, spune tânărul.

Ce nu-i place
„Faptul că deşi simt că am putere să fac mai multe nu m-a remarcat cineva care să mă poată ajuta. Am lucrat chiar dacă nu am primit nimic în schimb, am lucrat doar pentru a se vedea ce pot să fac. Sper să mă descopere cineva“, a mai spus Alexandru.

Profil
Născut. 28.08.1992, Reşiţa.
Studii. Elev în clasa a XI-a al Liceului de Artă „Sabin Păuţa”, secţia design.
Hobby. Sportul, fotografia, teatrul, arta cinematografică şi muzica.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite