Alexandru Iliescu este tânărul matematician pasionat de latino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul îşi petrece timpul liber făcând probleme la matematică, dar şi la antrenamentele de dans sportiv. De mai mult de trei ani, Alexandru face dans de societate şi, mai nou, dans sportiv. Pentru că este pasionat de sport, Alexandru a făcut performanţă în atletism, a încercat acelaşi lucru cu volei şi fotbal.

Alexandru Iliescu este un tânăr hotărât din fire. „Îmi place sportul în general. Până acum am făcut puţin din fiecare. Trei luni am făcut fotbal, apoi a urmat volei, dar cea mai lungă perioadă am făcut atletism. Am participat la mai multe concursuri locale şi regionale“, povesteşte Alexandru.

Rezultate remarcabile

De mai mult de trei ani, Alexandru face dans de societate şi, mai nou, dans sportiv. „Cursurile de dans le-am început acum trei ani. Am schimbat şcoala şi de aproape jumătate de an am o parteneră cu care deja particip la concursuri mai serioase“, povesteşte Alexandru. Trecerea de la dans de societate la dans sportiv l-a ambiţionat pe tânăr să se implice mult mai mult. „Începând cu acest an am participat la două concursuri de dans sportiv. La primul concurs nu am fost mulţumit de rezultat, dar la Baia Mare ne-am luat într-un fel revanşa. Am crescut de la locul 12, la doar un loc de podium“, spune tânărul.

Alexandru se antrenează acum pentru o nouă competiţie. „Luna viitoare avem un concurs important la Timişoara, de unde sper să ne întoarcem cu rezultate mai bune. Eu mă gândesc chiar şi la un podium“, mai povesteşte Alexandru.

Încă din primii ani de şcoală, Alexandru a făcut o pasiune pentru matematică. Tânărul doreşte să se califice la o olimpiadă naţională. „Anul acesta am obţinut premiul special la concursul judeţean al revistei de profil «RMCS», iar la competiţia «Constantin Năstăsescu» am obţinut locul doi“, spune Alexandru.

Întrebări şi răspunsuri
Cum a fost la concursul organizat de revista de matematică RMCS?
Este o competiţia cu un mare grad de dificultate la matematică. Concursul a fost organizat la Oţelul Roşu şi au participat mai mulţi elevi din judeţ. Este un concurs serios şi te ajută să te obişnuieşti cu tot ce ţine de un examen serios.

Cât de important e să ai o parteneră stabilă la dansuri?
Este foarte important acest lucru. Doar atunci când lucrezi mai mult cu o singură persoană poţi să te gândeşti la performanţă şi chiar să participi la concursuri la un nivel mai serios.

Profil
Născut. 26 iunie 1997
Studii. Elev în clasa a VI-a
la Liceul Teoretic
C. D. Loga din
Caransebeş
Familie. Singur
la părinţi

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite