Agenţii de circulaţie reşiţeni prinşi cu şpaga în portofel sunt liberi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea au scăpat de arest
Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea au scăpat de arest

Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea, poliţiştii trimişi în judecată pentru luare de mită, au scăpat de arestul preventiv după trei luni de chin. Cei doi vor fi judecaţi în continuare în stare de libertate la Tribunalul Caraş-Severin, pentru că au fost prinşi cu câte 50 de lei asupra lor, bani proveniţi din şpagă.

Curtea de Apel Timişoara a respins recursul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, care s-a opus astfel înlocuirii măsurii arestului preventiv cu obligarea de a nu părăsi localitatea. Cei doi au părăsit Penitenciarul Timişoara, dar nu se pot întoarce în stradă purtând uniforma de poliţist.


“Acum câteva zile spuneam că decizia Tribunalului Caraş-Severin este una corectă, una care are în vedere toate piesele dosarului, iar decizia procurorului care a declarat recurs este una care nu e conformă cu realitatea. Acest lucru a fost confirmat de Curtea de Apel Timişoara care a respins recursul formulat de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Caraş-Severin. Cei doi au interdicţia de a părăsi localitatea şi până la următorul termen de judecată şi interdicţia de a lua legătura cu martorii din dosar. Vorbim de prezumţia de nevinovăţie până la o sentinţă definitivă, iar starea de libertate este starea de normalitate, care ar trebui să caracterizeze toate instanţele din România privitor la inculpaţii al căror pericol social, nu al faptei, ci al lor, nu există. Deocamdată ei se bucură de o libertate provizorie, dar care vreau să fie una definitivă”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul lui Cârstea. “S-a făcut lumină”, a adăugat Nicolae Barac, apărătorul ales de Musteaţă.


Cei doi poliţişti s-ar putea întoarce la locul de muncă, imediat după pronunţarea instanţei, asta în cazul în care vor fi găsiţi nevinovaţi. “Chiar dacă au fost puşi în libertate, nu au voie să se întoarcă la locul de muncă la care au săvârşit faptele. Mie mi se pare că se încalcă un drept fundamental, până în momentul în care sentinţa este definitivă. Instanţa le-a interzis să se întoarcă la muncă, deşi sunt oameni liberi”, a afirmat avocatul Bolosin. 
Pentru 50 de euro, potrivit Codului Penal, Musteaţă şi Cârstea riscă ani buni de puşcărie. Faptele care se reţin în sarcina lor s-ar putea repeta însă tot mai des, reducerile salariale din ultima vreme aducându-i pe mulţi oameni ai legii în pragul disperării.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite