Agenţii de circulaţie care au luat şpagă câte 50 de euro îşi cer libertatea la Curtea de Apel (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii de circulaţie care au luat şpagă câte 50 de euro îşi cer libertatea la Curtea de Apel. Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea, cei doi agenţi de poliţie reşiţeni care au fost prinşi în flagrant luând mită câte 50 de euro de la un şofer a cărui autoutilitară avea probleme la sistemul de iluminare, au venit în faţa instanţei de recurs cerând să fie puşi în libertate.

UPDATE, ora 16.40

Curtea de Apel Timişoara a respins ca nefondate recursurile declarate de cei doi poliţişti de la Rutieră, aceştia urmând să petreacă cel puţin 20 de zile în arest preventiv.

Tribunalul Caraş-Severin i-a arestat preventiv, la finele săptămânii trecute, pentru 20 de zile, pe cei doi poliţişti de la Rutieră care au fost prinşi în flagrant primind şpagă. Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea au făcut însă recurs, sperând că, la Curtea de Apel Timişoara vor găsi mai multă îngăduinţă. Îşi fac speranţe doar pentru că sumele de bani găsite în buzunarul lor nu sunt tocmai mari, 50 de euro la fiecare. Probele de la dosar sunt însă de necontestat: denunţul şoferului oprit în trafic, declaraţia bărmăniţei care a intermediat şpaga de la şoferul tras pe dreapta, care se pare că a fost doar ultimul taxat de cei doi, şi înregistrări video.


    “Mi se pare o măsură exagerată cea a restului preventiv având în vedere suma de bani, precum şi pericolul social al faptei. În majoritatea cazurilor, la o sumă de 50 de euro nu se impune luarea măsurii arestării preventive. Eu cred că, la fel ca şi în alte dosare, Curtea de Apel va dispune punerea în libertate, bineînţeles cu anumite interdicţii, fiindcă scopul măsurii preventive este acela ca urmărirea penală să se desfăşoare cu celeritate şi de a nu fi împietată cu nimic, de a nu fi influenţaţi martori, iar în dosarul de faţă nu se mai poate întâmpla asta deoarece toare probele sunt administrate”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul lui Cârstea.


“La data de 26 mai, orele 13.30, un cetăţean în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul în localitatea Bocşa, s-a prezentat la conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin pentru a sesiza faptul că în timp ce circula cu o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, pe raza localităţii Bocşa, a fost oprit în trafic de către un echipaj mixt al Serviciul Poliţiei Rutiere şi Registrul Auto Român, ocazie cu care au fost constatate unele defecţiuni la sistemul de iluminare al autovehiculului. Agenţii de poliţie Lucian M. şi Ionuţ C. i-au solicitat cetăţeanului în cauză să se deplaseze la un bar din apropiere pentru a lăsa suma de 100 de euro la barmana localului, ca să nu fi aplicată măsura reţinerii certificatului  de înmatriculare. În urma celor sesizate a fost constituită o echipă operativă sub coordonarea procurorului delegat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, care a realizat operaţiunea de flagrant, cei doi agenţi de poliţie fiind găsiţi cu suma de 50 euro fiecare asupra lor”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite