Afaceri româneşti dezvoltate în Austria, în plin an de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O româncă a investit zeci de mii de euro pentru a pune bazele unei afaceri, astfel încât să poată ajuta oamenii să câştige un leu cinstit. Bănăţeanca locuieşte în Austria de şase ani şi anul trecut a avut curajul să pornească o afacere prin care să îi ajute pe reşiţeni.

Maria Steinkellner are 59 de ani şi este din Bocşa. Bănăţeanca locuieşte în Austria de şase ani şi anul trecut a avut curajul să pornească o afacere prin care să îi ajute pe reşiţeni. Ea şi-a înfiinţat o firmă de recrutare de personal, pe care îl plasează la familiile austriece, pe care să le îngrijească.
Zeci de reşiţence au plecat să lucreze în străinătate, prin firma ei, care este foarte solicitată. „Ideea a plecat de la prietenele mele, care mă rugau să le găsesc un loc de muncă în Austria. Am gândit o formă legală prin care acestea pot îngriji familii”, a mai spus antreprenoarea.

Job în străinătate

Firma de recrutarea a personalului este deschisă de aproximativ un an. În acest fel, Maria reuşeşte să îi mulţumească atât pe românii care caută un loc de muncă în străinătate, cât şi pe familile care au nevoie de îngrijitor. „Am gândit totul în cel mai mic amănunt. Până acum, 40 de persoane au fost aduse în Austria, la muncă. Noi suntem intermediari. Cerinţa este acel curs de îngrijitor. De la români nu percepem comision, familia care solicită îngrijitor este cea care plăteşte toate taxele”, a mai explicat aceasta.

Salariul celor care merg la muncă peste hotare este de 1.200 de euro. Familia mai plăteşte trasportul româncei. Aceştia primesc un certificat şi au un caiet de sănătate. Matei Florica este una din reşiţencele care au plecat prin firma de recrutare. „Am fost plecată în decembrie, am stat cinci săptămâni, a fost totul foarte bine, exact aşa cum firma ne-a spus. Deja am programat în luna martie o altă plecare”, a spus reşiţeanca.

Acte necesare
Doamnele care sunt interesate să lucreze în străinătate trebuie să aibă la dosar următoarele acte: paşaport, buletin sau carte de identitate, cazierul legalizat şi tradus, cursul de îngrijitori bătrâni, certificatul de naştere şi cel de căsătorie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite