Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda se cer afară din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Chebuțiu este acționar majoritar la obiectivul turistic de la Văliug.
Adrian Chebuțiu este acționar majoritar la obiectivul turistic de la Văliug.

Şefii UCMR, arestaţi preventiv în noiembrie 2010, au formulat cereri de eliberare sub control judiciar. Angajaţii companiei reşiţene au început să resimtă la buzunar problemele pe care Chebuţiu şi Preda le au cu DNA-ul.

Cercetaţi în stare de arest preventiv, în principal pentru tentativă la evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, precum şi pentru alte infracţiuni economico-financiare, care ar fi condus la o fraudă de 60 de milioane de euro, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC UCM Reşiţa SA, respectiv directorul executiv al companiei, îşi susţin nevinovăţia şi cer să fie puşi în libertate. “Am depus cerere de eliberare sub control judiciar pentru amândoi. Aşteptăm termen pentru soluţionarea lor. Noi sperăm ca, până la expirarea mandatelor, să-i aducem acasă şi să poată salva ce se poate salva din uzină”, a declarat Zamfira Stepanescu, avocata şefilor ucemerişti.

Compania reşiţeană, care are aproximativ 4.000 de angajaţi, începe să resimtă tot mai multe probleme şi apărătorul lui Chebuţiu şi Preda mizează şi pe acest aspect atunci când cere intanţei să-i elibereze condiţionat. “Ambii suportă greu pentru că suportă o mare nedreptate, pentru că uzina are mare nevoie de ei. Uzina se confruntă cu mari probleme pe care numai dânşii le pot rezolva. Faţă de furnizorii uzinei, faţă de partenerii de afaceri, de partenerii contractuali, cei doi prezentau o garanţie morală. În condiţiile în care ei stau de peste 30 de zile în arest se întreabă şi partenerii de afaceri cum şi dacă îşi mai primesc banii pe care UCMR li-i datorează”, susţine Stepanescu.

Probleme financiare
Pentru angajaţii UCMR, consecinţele arestării lui Chebuţiu şi Preda au început să se vadă la buzunar. Handbaliştii nu şi-au mai primit salariile de trei luni de zile, iar cei care lucrează în uzină ar putea rămâne fără bonurile de masă. “Există o problemă cu privire la bonurile de masă acum, care nu a existat până acum. Adi Preda a ştiut întotdeauna cum să facă şi să le dea oamenilor banii. E mare nevoie de ei în uzină”, adaugă Zamfira Stepanescu. Poziţia DNA-ului este însă fermă: “Inculpatul Adrian Chebuţiu a acceptat să semneze contractele şi să dispună facturarea acestora pentru prestaţii fictive, iar inculpatul Adrian Preda a întocmit efectiv contractele şi a dispus efectiv facturarea sumelor aferente acestora, cunoscând caracterul fictiv al prestaţiilor presupuse de contractele respective”.
 În acelaşi dosar, procurorii DNA au început recent urmărirea penală şi faţă de Eugen Bogatu, director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Chebuţiu şi Preda se disociază însă de acesta şi susţin că nu l-au întânit niciodată.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite