Reşiţa: Adolescenţii au interzis cu bicicletele în parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Adolescenţii au interzis cu bicicletele în parc
Reşiţa: Adolescenţii au interzis cu bicicletele în parc

Reprezentanţii administraţiei locale spun că au luat noi măsuri pentru siguranţa pensionarilor şi a copiilor care pot fi răniţi de vitezomanii pe două roţi.

Adolescenţii care au 14 ani şi sunt pasionaţi de sportul pe două roţi nu au acces în parcuri. Cum în parcuri le este interzis şi cum trotuarele sunt transformate de ceva vreme în tranşee, bicicletele sunt parcate în balcoane.

Totuşi, cei care nu ştiu acest lucru sunt tentaţi să se certe cu poliţiştii comunitari, atunci când sunt „traşi pe dreapta” dacă ies la plimbare în parc. „Am mers cu băieţelul meu de cinci ani în parc cu bicicletele. Am vrut să-i ofer un model, să milităm împreună pentru o viaţă sănătoasă. În timp ce ne plimbam a apărut lângă noi un poliţist comunitar care mi-a explicat că numai copilul are voie cu bicicleta în parc, eu nu, pentru că este interzis celor care au peste 14 ani. Este revoltător. Atunci să se amenajeze locuri speciale şi pentru biciclişti” , a explicat reşiţeanca Nica Boriuc.

Ofensă pentru Bike Attack


Tinerii care fac parte din Asociaţia „Bike Attack” au mereu discuţii cu poliţiştii comunitari. „Chiar nu este niciun loc pentru biciclişti. Noi avem mereu discuţii cu poliţiştii comunitari. Mi se pare absurd să li se interzică celor mici acest lucru. Este parc. În oraşele dezvoltate se circulă cu bicicletele, bicicleta fiind un mijloc de transport utilizat de foarte multe persoane”, a declarat Cătălin Gavrilă, preşedintele Bike Attack.

După ce au interzis plimbările prin parc, autorităţile au o soluţie de viitor. „Se va face o pistă pentru biciclişti, dar este în fază de proiect. S-a finalizat studiul de topometrie, iar acum se lucrează la proiectare.  Pista va fi pe Bulevardul Republicii, pe ambele sensuri de mers”, a declarat Petronela Glinţa, consilier al primarului.

Cifre
3 amenzi au aplicat poliţiştii comunitari, în acest an, adolescenţilor care au ieşit în parc cu bicicleta.

"S-a interzis accesul tinerilor cu bicicleta, deoarece sunt bătrâni şi copii mici. Pot avea loc accidente".
Petronela Glinţa,  consilier al primarului

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite