Trupul băiatului răpit de apele râului Timiş a fost găsit în urmă cu o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii lui Cristi au fost de faţă în momentul în care echipele de intervenţie l-au scos din apă. Căutările pompierilor din Caransebeş au durat  48 de ore, iar în această dimineaţă, au reuşit în cele din urmă să găsească trupul micuţului.

Trupul neînsufleţit la micuţului de 13 ani a fost dus în această dimineaţă la morga din Caransebeş. Povestea lui  este tragică, în contextul în care avea înainte lui o viaţă întreagă. Cristi a plecat de acasă acum două zile, în jurul oei 10.00, in timp ce mama sa avea în plan să facă ceva cumpărărturi pentru micuţ, după care să îl însoţească la pescuit,  în Parcul Teiuş. Cristi i-a făcut promisiunea că va sta în locul în care apa este mică şi nu se avântă în valurile râului.

image

Lucrurile, însă nu au stat chiar aşa. Minorul şi-a scăpat undiţa în apă, astfel că a vrut să o şi recupere. Efortul său a fost în zadar. Apele râului au crescut brusc, odată cu deversarea barajului din amonte,  şi l-au înghiţit. “Pe la ora 10 a plecat de acasă şi a zis că merge la pescuit. Am încercat să îl sun, dar nu am putut să vorbesc cu el”, spune disperată Ana Cristescu, bunica băieţelului.  Tatăl acestuia, care a stat nedezlipit de echipele de căutare este devastat. “Băiatul a mai fost la pescuit la Timiş. În câteva minute apa l-a răit şi era atât de mic. Avea toată viaţa înaintea lui. Nu pot să cred că s-a întâmplat aşa ceva”, spune Fănică Cristescu plângând. “După două zile de căutări, scafandrii de la Timişoara l-au găsit agăţat de fundul apei, acoperit cu mâl.

image

Distanţa la care care l-au găsit este de circa 20-30 de metri de locul în care a fost văzut ultima dată, in Parcul Teiuş”, a declarat în această dimineaţă pentru “Adevărul de Seară” Reşiţa, Sorin Mezin, ofiţerul de relaţii cu presa, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic”.
Pregătiri de înmormântare
In această dimineaţă, după ce trupul băiatului a fost dus la morga Spitalului din Caransebeş, familia s-a apucat de organizarea funeraliilor şi înceară să facă faţă ideii că micuţul Cristi nu mai este în viaţă, alături de ei. “Am cumpărat tot ce ne-a trebuit în această dimineaţă. Ne pregătim de înmormântare”, adaugă cu voce stinsă Fănică Ştefănescu.

image

Recomandări de vară
Tot în această vară, o altă persoană şi-a pierdut viaţa, în plin sezon, în apele lacului Secu. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani, al cărui trup a fost găsit a doua zi de pompierii reşiţeni. “Cărăşenii nu au voie să intre în apă după ce s-au expus ore în şir la soare, pentru că organismul are nevoie de acomodare cu noul mediu. Cazurile de stop cardiac, cum a fost cazul bărbatului înecat săptămâna trecută, pot fi evitate în acest fel”, a declarat Clara Isac, purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin.  


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite