Ce opțiuni de cazare au studenții în orașul de pe Bârzava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între chirie și un loc la cămin, studenții optează pentru varianta ieftină, pentru că spun că nu au bani. Studenții reșițeni au început goana după obținerea unui loc de cazare în cămin, însă cel mult 100 dintre aceștia vor reuși să îl obțină.

Pe ultima sută de metri, tinerii studenţi îşi caută cea mai ieftină opţiune pentru cazare pe perioada studenţiei. La Reşiţa, din cele două variante clasice: cazare la cămin sau chirie particulară, cea mai căutată este cea a căminului. Cei mai mulţi dintre studenți şi-au depus cereri ca să obțină un loc la căminul studenţesc al Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Problema este că locurile sunt limitate. Doar 100 sunt disponibile pentru cei care vor să aibă parte de o cazare la cămin pe perioada studenţiei. ”Caut de ceva vreme cazare. Să stau în chirie este scump. În Reşiţa, o chirie ajunge şi la 150 de euro. În plus, pe perioada iernii, cheltuielile sunt mari, iar mâncarea este destul de scumpă”, a spus Lavinia Roşca, o viitoare studentă.

Alegere dificilă


Oferta de cazare a căminului universitar din Reşiţa este la îndemâna tuturor, ca și preț. Pe lună, cazarea într-o cameră la cămin costă 100 de lei, pentru cei care au intrat la locurile fără taxă şi de 200 de lei pentru cei care învaţă pe un loc nebugetat de stat. Pe lângă aceste cheltuieli, un student mai plăteşte curentul pentru camera din cămin şi, opţional, cablul TV sau internetul. Toate aceste cheltuieli nu depăşesc de multe ori 50 de lei. ”Eu stau în cămin din anul I. Este o variantă convenabilă. Nu sunt cheltuielile mari şi, în plus, mai iau şi prânzul la cantina căminului, care costă 10 lei”, a spus Elena Măran, o studentă care a optat pentru cazare la cămin. Varianta a doua de cazare pentru cei care nu vor să stea la cămin sau nu au prins un loc de cazare, este pretențioasă. La Reşiţa, chiria este cuprinsă între 100 şi 150 de euro, plus alte cheltuieli. Potrivit responsabililor cu cazarea, anul acesta, şirul cererilor este de ordinul sutelor. Cei care vor să opteze pentru un loc în cămin îşi mai pot depune cererile până la data de 1 octombrie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite