Luptătorul reşiţean Andrei Franţ a intrat în elita mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevul lui Adrian Dacica a ocupat locul cinci la Campionatele Mondiale de la BudapestaPentru sportivul de care se leagă toate speranţele Caraş-Severinului la Olimpiada de la Londra, reţeta succesului e simplă: muncă, muncă şi iar muncă.

Andrei Franţ, numărul cinci în lume pe salteaua de lupte la categoria juniori I, s-a întors nemulţumit din capitala Ungariei, pentru că, spune el şi confirmă specialiştii, arbitrii l-au privat de o medalie mondială. Chiar şi aşa, luptătorul reşiţean se poate lăuda cu cea mai bună performanţă a anului şi a câştigat recunoştinţa tutor. Pentru a pătrunde în elita mondială a luptelor libere nu a fost deloc uşor.

“Implicarea, dăruirea şi seriozitatea cu care se pregăteşte la fiecare antrenament l-au făcut să fie în vârful piramidei. Asta ne îndreptăţeşte să credem că Andrei este unul dintre sportivii care ne pot reprezenta şi, de ce nu, poate obţine o medalie la Londra, în 2012”, afirmă Liliana Dacica, directorul Direcţiei pentru Sport Caraş-Severin.

Antrenorul său, Adrian Dacica, susţine că la momentul actual nu are adversar în România la categoria lui de greutate, 84 de kilograme. „Este net superior celorlalţi sportivi şi sperăm să facă o figură frumoasă la Londra. Munceşte şi câte şase ore pe zi, este o muncă titanică”, a spus Dacica. „Sunt puţini sportivi care pot să ajungă la Olimpiadă şi Andrei este unul dintre ei”, adaugă, Rusalin Fîc, directorul CSM Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite