Războiul cu iarna nu s-a terminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsoarea și vântul s-au oprit iar pe drumurile din județ se acționează cu zeci de mijloace de deszăpezire pentru a degaja zăpada depusă în ultimele 24 de ore.

,,Este o veste bună chiar dacă stratul de zăpadă depus de ieri și până astăzi, la ora 12, este mai mare decât ce s-a acumulat până acum,, a declarat, într-o conferință de presă, Octavian Țunea, prefect al județului. Astfel, pe Semenic stratul de zăpadă măsoară 110 cm, pe Țarcu 140, în zona Oraviței 60 iar la Băile Herculane, 70 de centimetri. Nici viteza vântului nu a creat probleme deosebite fiind mai mică decât anticipau meteorologii. Cea mai mare viteză, 70 km/h, fiind măsurată pe Țarcu.
    Se circulă în condiții de iarnă
Atât pe drumurile județene cât și pe cele naționale, traficul se desfășoară în condiții specifice iernii. Pe cele naționale acționează 54 de utilaje iar pe cele județene 63. ,,O singură porțiune de drum, Prislop - Semenic, este în continuare închisă dar se acționează pentru deschiderea acesteia. Din păcate, pe munte, au rămas blocați șase turiști, patru din Timiș și doi din Constanța, care nu au ținut cont de sfaturile primite de a nu urca pe munte. Acum, vor să coboare numai că drumul este blocat și mai au de așteptat până se curăță de zăpadă,, a precizat prefectul.

Restricții sunt și pe unele drumuri naționale. Astfel, pe DN 57, între Oravița și Bozovici este interzis accesul vehiculelor mai mari de 3,5 tone. Pe sectorul de drum Anina - Marila se circulă doar pe un fir, în zona respectivă fiind trimisă o freză pentru a degaja drumul. Și pe DN 58, Reșița – Anina, sunt introduse restricții. Pe acest segment de drum, autovehiculele mai mari de 7,5 tone sunt oprite și pot continua drumul numai dacă își echipează roțile cu lanțuri. Aceeași situație s-a impus la Bucova pe DN 68, în zona Porților de Fier ale Transilvaniei, unde este obligatorie instalarea lanțurilor.
    Avalanșe, școli și porturi închise   
O parte din școlile aflate în zona rurală, urmare a hotărârilor luate de Consiliile Local, și-au suspendat cursurile. Astfel, 54 de unități școlare și preșcolare și-au suspendat activitatea, 5529 de copii și elevii fiind trimiși acasă, până la noi dispoziții. De asemenea, portul maritim Moldova Veche este, în continuare, închis. În zona localității Ruschița a avut loc o avalanșă, zăpada căzută de pe versanți, blocând râul Padeș. În sector acționează 20 de angajați ai ISU, angajați ai primăriei și localnici. Un fenomen similar s-a petrecut și pe raza localității Bucova, sat Cornișoru, zăpada acoperind anexele unei gospodării. Din fericire, nu au fost consemnate victime.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite