Nemulțumiri sindicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iancu Muhu, un sindicalist supărat
Iancu Muhu, un sindicalist supărat

O lună au durat negocierile, pentru noile ajustări salariale, în cadrul societătii TMK Reșița. În ciuda majorărilor survenite, liderul sindical, Iancu Muhu spune că nu este pe deplin mulțumit de rezultatul acestora.

  Supărarea sindicalistului vine din modul de abordare al negocierilor de către reprezentanții a altor două sindicate care au bătut palma, cu patronatul, mai devreme decât omologii lor reșițeni. ,,Au fost negocieri grele și nu sunt chiar mulțumit de rezultatul lor. Colegii de la cele două sindicate aflate pe platforma de la TMK Artrom Slatina s-au grăbit, și au semnat, cu trei zile înaintea noastră, oferta patronatului,, a declarat într-o conferință de presă, Muhu.

Ce s-a obținut


    Cu toate aceste nemulțumiri, liderul de sindicat spune că nu poate să nu țină cont și de contextul economic actual. ,,Este o perioadă de criză și chiar și așa, o parte din revendicările noastre au fost acceptate. Astfel, salariul tarifar a crescut cu 60 de ron ajungând la 1450 de lei. Nu au fost uitate nici primele oferite cu diverse prilejuri. De Paște, fiecare sindicalist va beneficia de o primă de 400 de lei. De Ziua Siderugistului, alți 380 de lei vor intra în conturile angajaților pentru ca, de Crăciun, prima să fie de 650 de ron.
       
    Cei care merg în vacanțe sau concedii, dar nu mai puțin de 10 zile, vor beneficia de o primă în cuantum de 760 de lei. Și diurna de deplasare a fost majorată la 80 de lei pe zi. Nu au fost uitați nici cei ce beneficiază de bilete de odihnă, pentru aceștia societatea urmând să suporte jumătate din costul lor.

    Poate că vestea cea mai bună, pentru angajații de pe platforma siderugică, o reprezintă faptul că nici în acest an nu se întrevăd disponibilizări de personal. ,, Există un program de restructurare de personal ceea ce nu însemnă concedierea cuiva. Practic, din cadrul unitătii va fi redistribuit un anumit număr de persoane în sectoarele unde se lucrează la foc continuu. De altfel, cu prilejul acestor negocieri, și sporurile acordate celor care lucrează în schimburi, sâmbăta și duminica, au crescut cu 75%,, explică Muhu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite