Acţionarii de la Espanol Barcelona au făcut o ofertă pentru a prelua CSM Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul firmei româno-spaniole care intenţionează să investească în Valea Domanului a fost prezent, ieri, la meciul de Cupă cu Poli, iar astăzi, va prezenta în şedinţa Consiliului Local proiectul prin care Reşiţa ar trebui să revină în trei ani pe prima scenă fotbalistică a ţării.

Pe adresa Consiliului Local Reşiţa a sosit o scrisoare de intenţie legată de o posibilă investiţie în echipa de fotbal din Valea Domanului. Iniţial, nimeni nu s-a entuziasmat prea tare, dar la meciul de ieri, cu Poli, a fost prezent şi Marius Măzăran, reprezentantul oamenilor de afaceri interesaţi de CSM Reşiţa. „De anul viitor echipele nu mai pot fi finanţate din bani publici. Am căutat soluţii împreună cu domnul primar şi am ajuns să avem discuţii cu acest grup de oameni de afaceri. E important să ne mişcăm repede, deoarece, la 5 septembrie se închide perioada de transferuri şi, atunci chiar şi dacă ne dă cineva un milion de euro, nu mai avem ce să facem cu el”, a declarat Cristi Bobar, preşedintele CSM Reşiţa.

    „Reprezint, în calitate de avocat, un grup de oameni de afaceri din Bucureşti, a căror intenţie clară este de a investi în clubul de fotbal din Reşiţa. Urmează ca mâine să aibă loc o şedinţă a Consiliului Local, în care să se pună la punct detaliile. Cert este că există un interes serios, un proiect pe termen lung cu privire la clubul de fotbal din Reşiţa. Se va constitui o societate pe acţiuni, în care, pe de-o parte va participa Consiliul Local, pe de altă parte o societate din grupul de firme. Obiectivul este ca, în trei ani de zile, echipa să promoveze în prima ligă. În măsura în care lucrurile vor merge bine din punct de vedere organizatoric şi structural, ne gândim chiar la o promovare în liga a doua anul acesta”, a precizat Mărăran.


    Primarul Reşiţei a oferit chiar mai multe detalii despre cei care ar urma să investească în fotbalul reşiţean. „Această firmă a avut de ales între Dinamo II Bucureşti şi Reşiţa. Acţionarii sunt români şi spanioli. Acţionarul provine din familia de acţionari de la Espanol Barcelona. Atât pot să vă spun, pentru că nu îmi permit să vorbesc mai multe în numele acţionarilor. Am avut discuţii la Bucureşti, dar şi aici la Reşiţa. Ei au mai investit în energie eoliană la Slatina Timiş, la Brebu Nou, unde altitudinea permite. Reşiţa din păcate nu poate beneficia de acest tip de investiţii, dar le-am prezentat parcul industrial şi am promis ca atunci când avem de-a face cu invesitori serioşi să le amintim şi de fotbal. Cu toţii ne dorim ca, într-un an, maxim doi să ajungem în liga a doua, iar în timp chiar şi în Liga I”, a spus Mihai Stepanescu.


    Edilul-şef a precizat că s-au cerut garanţii materiale. „Se va discuta despre baza materială, care se va moderniza, despre procentele din viitoarea societate, 40 la sută Consiliul Local, 60 la sută investitorii. Mi s-a garantat faptul că vom avea colaborare cu Espanol Barcelona. Eu vreau să trecem peste hopul acesta, să scăpăm primăria de o presiune financiară. Fără bani nu ne putem descurca şi alţi investitori nu am găsit. Unul din patroni a avut echipa de rugby Dinamo, care a fost şi campioană naţională”, a adăugat primarul Reşiţei. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite