Vâlcenii din sudul Italiei scriu proiecte pentru formatorii de tineret din şapte ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Manda (foto mijloc) este presedintele Asociatiei "Cuore Romeno". FOTO Facebook
Daniel Manda (foto mijloc) este presedintele Asociatiei "Cuore Romeno". FOTO Facebook

Asociaţia interculturală româno-italiană “Cuore Romeno”, al cărei preşedinte este vâlceanul Daniel Manda, implementează în acest an un proiect Erasmus ce le oferă tinerilor posibilitatea de a identifica valori comune cu persoane din şapte ţări.

Asociaţia condusă de Mihai Manda, fost asistent medical în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea, implementează în Italia proiectul “Transfer of Tools between Non-Formal and Formal”- T.O.T-  un proiect ce le va oferi tinerilor din şapte ţări, printre care şi România, posibilitatea de a învăţa lucruri noi despre cultura şi tradiţiile altor ţări membre ale Uniunii Europene. 

Parteneri în proiectul scris si implementat de asociaţia înfiintată de românii din Oristano (Italia) sunt organizaţii reprezentante de cetăţeni din Grecia, Bulgaria, Turcia, Slovacia şi Slovenia.  Formatori de tineret din fiecare ţară parteneră în proiect vor participa la un trainning, în Oristano, în perioada 9-19 octombrie 2016. 

“Cu scopul de a lărgi oportunităţile de angajare, dar şi a abilităţilor de punere în practică, 32 de participanţi din şapte ţări, viitori formatori de tineret din instituţiile formale (n.r. din şcoli) sau centrele de tineret, vor dezvolta un curriculum non-formal în aceste institutii, în special privind cetăţenia europeană, utilizând metode ca: socio-animaţie, facilitare grafică, cartografiere, instrumente de social media, povestiri”, explică Daniel Manda.

La finalul cursului, cei 32 de formatori vor fi capabili să le vorbească beneficiarilor indirecţi ai proiectului despre comportamentul civic în spaţiul european.  

   “T.O.T va încuraja participanţii să reflecteze asupra subiectelor europene şi implicarea lor în construcţia Europei prin promovarea cetăţeniei europene în domeniul educaţiei formale cu ajutorul instrumentelor de bază non-formale, oferind participanţilor oportunitatea de a identifica valori comune cu persoane din diferite ţări”, mai spune Daniel Manda. 

Printre beneficiarii indirecţi ai proiectului T.O.T se numara 350 de membri ai comunităţii locale din Oristano (elevi, părinţi şi profesori din 16 şcoli).

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite