Turismul vâlcean promovat prin proiecte europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scopul acestui proiect este transformarea judeţului Vâlcea într-o destinaţie turistică de succes. În această perioadă se află în plină desfăşurare proiectul de promovare turistică a judeţului Vâlcea realizat de Consiliul Judeţean şi finanţat de Uniunea Europeană.

Ţesăturile personalizate din diferite zone ale judeţului, ceramica de Horezu şi Vlădeşti, dar şi manifestările tradiţionale care se desfăşoară anual la Vâlcea sunt promovate în cadrul proiectului „Promovarea potenţialului turistic al judetului Valcea". Pe parcursul celor doi ani de derulare a acestei activităţi s-au realizat broşuri şi un film cu cele mai reprezentative zone ale judeţului. „Valoarea totală eligibilă a proiectului, conform contractului de finanţare este 499.600 lei, din care: 424.660 lei asistenţă nerambursabilă prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 64.948 lei valoare nerambursabilă de la bugetul de stat şi 9.992 lei cofinanţarea eligibilă a Consiliului Judeţean Vâlcea", a precizat Adelina Anuţa, consilier în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea.

Se promovează turismul cultural şi de aventură

Proiectul „Promovarea potenţialului turistic al judetului Valcea" s-a derulat pe aprcursul a doi ani de zile, urmând să se încheie în data de 29 septembrie 2011. „Proiectul urmăreşte ca judeţul Vâlcea să devină destinaţie tradiţională de turism alături de Spania, Turcia şi Grecia, în condiţiile în care pe piaţa europeană există o tendinţă spre trecerea de la pachete turistice standard la vacanţe personalizate. Prin realizarea obiectivului general şi obiectivelor specifice propuse, judeţul Vâlcea urmăreşte să se încadreze în această evoluţie, promovând mai multe tipuri de turism, de la cel cultural la cel de aventură", a declarat Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. În cadrul proiectului sunt prezentate staţiunile balneare: Călimăneşti-Căciulata, Băile Olăneşti, Băile Govora şi Ocnele Mari. De asemenea este promovată şi zona montană din Ţara Loviştei, Valea Lotrului, Voineasa, Vidra şi Obârşia Lotrului. „Din filmul de prezentare a judeţului nu lipseşte ceramica din Depresiunea Horezu, culele de la Măldăreşti, Muzeul Trovanţilor, mânăstirile, parcurile naţionale Buila-Vânturariţa şi Cozia, dar şi Muzeul Satului Vâlcean", completează Adelina Anuţa. O altă activitate a proiectului este participarea la diferite manifestări locale, regionale şi naţionale cu specific turistic, la care să fie expuse şi distribuite materialele de promovare realizate prin proiect. „Consiliul Judeţean Vâlcea a avut preocupări permanente pentru dezvoltarea şi promovarea turismului în judeţ. Prin acţiunile desfăşurate în vederea susţinerii tradiţiilor şi folclorului, o serie de evenimente locale cu caracter tradiţional specific au fost transformate, de-a lungul timpului, în manifestări naţionale cu caracter permanent", afirmă Ion Cîlea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite