Când logodnica îl suna la telefon, un tânăr de 22 de ani îşi trăia ultimele clipe strivit sub o macara căzută de pe un trailer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un accident stupid in care un tanar a murit strivit de o macara cazuta de pe un trailer a blocat cateva ore Valea Oltului (foto arhiva)
Un accident stupid in care un tanar a murit strivit de o macara cazuta de pe un trailer a blocat cateva ore Valea Oltului (foto arhiva)

Tânărul a murit nevinovat din cauza unui şofer iresponsabil care, într-o depăşire, a retezat cu autoutilitara chingile unei automacarale ancorată pe şaua unui tir. Valea Oltului a fost închisă până azi, la ora 2,30.

Un tânăr de 20 de ani, Andrei Remus D., din Vişineşti-Dâmboviţa a murit aseară la Călimăneşti, strivit în cabina autoutilitarei pe care o conducea de o macara ce a căzut pe de un trailer. „A fost o tragedie fără seamăn. Când logodnica îl suna, tânărul nu putea răspunde, fiind captiv în cabina stivită de utilajul care a căzut peste autoutilitară", ne spun surse de la Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea. Accidentul a fost unul stupid în care a murit un om nevinovat. Un şofer iresponsabil, Grigore A. (43 ani), din Lupeni- Harghita, conducătorul unei autotilitare, fără încărcătură, dar care mai avea doi pasageri în cabină şi care circula dinspre Sibiu către Râmnicu Vâlcea, a depăşit, din spusele conducătorilor din trafic, tot ce a întâlnit în cale. Ultima depăşire, făcută la Călimăneşti, pe DN 7, pe Valea Oltului, a fost a unei alte autoutilitare condusă de şoferul dâmboviţean Andrei Remus D., autoutilitară care transporta lemn prelucrat. „Şoferul care a intrat în depăşire nu a estimat bine distanţa faţă de un autotrailer care venea din sens invers, s-a strecurat printre autoutilitara depăşită şi cabina tir-ului, dar a acroşat cu partea laterală stângă utilajul de foraj care era pe trailerul maşini ce venea din faţă. Trailerul s-a desprins şi a căzut peste cabina autoutilitarei condusă de tânărul dâmboviţean de 20 de ani, autovehicul pe care tocmai îl depăşise". Ca o ironie a soţii şi conducătorul trailerului care transporta utilajul era tot din judeţul Dâmboviţa, la fel ca şoferul care a murit.


Şoferul a vorbit până ce a fost ridicată macaraua de pe cabina autoutilitarei


Harghiteanul Grigore A. în momentul depăşirii celeilalte autoutilitare a retezat cu maşina chinghile care ancorau macaraua transportată pe şaua tractată de tir. La rândul său, şoferul tirului a încercat şi el să evite impactul şi a tras de volan spre dreapta, iar balansul care s-a produs a făcut ca macaraua rămasă neasigurată că cadă de pe platformă, pe cabina autoutilitarei condusă de Andrei. „Ambulanţa şi descarcerarea au venit foarte repede la faţa locului, iar până la ridicarea macaralei de pe cabina autoutilitarei strivite, tânărul şofer a fost conştient şi s-a putut vorbi cu el în permanenţă. După doar două-trei minute de la descarcerare, medicii de pe SMURD nu au mai putut face nimic, pentru că tânărul a decedat", ne-a spus cms. şef Emil Găitănaru, şeful Poliţiei Călimăneşti. Hemoragia puternică care i-a fost provocată a pornit în tot corpul, odată cu decompensarea organismului prin ridicarea utilajului care a căzut pe cabina autoutilitarei. Valea Oltului a fost închisă până azi dimineaţă, la ora 2,30, cozile care s-au format, de câţiva kilometri, blocând complet inclusiv varianta ocolitoare a defileului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite