Pompierii care s-au aruncat în Olt şi au salvat o asistentă medicală de la înec, avansaţi la „excepţional”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Cristian Nae şi Lucian Ionuţ Diaconu, pompierii care au salvat o asistenta medicala de la inec, avansati la exceptional
Marian Cristian Nae şi Lucian Ionuţ Diaconu, pompierii care au salvat o asistenta medicala de la inec, avansati la exceptional

Tânăra a încercat să se sinucidă aruncându-se de pe podul rutier de la Goranu. Pompierii militari vâlceni, Marian Cristian Nae şi Lucian Ionuţ Diaconu, care se aflau prin târgul de vechituri de la Goranu, au sărit în apă şi au salvat-o. Lor li s-a alăturat fratele lui Marian, pompier scafandru la Bucureşti.

„Am auzit ţipete, larmă. Toată lumea striga că s-a aruncat cineva în Olt de pe podul de la Goranu, din apropierea Maternităţii Râmnicului. Şi eu, şi fratele meu,  Cătălin, pompier scafandru la o unitate din Bucureşti, ne-am dezbrăcat în chiloţi, deşi afară era foarte frig, în jur de minus două grade. Apa Oltului era rece ca gheaţa. Simţeai cum te taie, când am sărit! Eu sunt pompier-scafandru şi am crezut că este de datoria mea, deşi eram în afara serviciului, să vin în ajutorul persoanei care se afla pe Olt. Nu ştiam dacă este bărbat sau femeie. Cineva îi aruncase o roată de maşină şi se agăţase de ea, dar omul din apă plutea în derivă. Ajunsese cam la 60 de metri de mal, când am recupera-o. A fost greu să o aduc la mal, hainele ei luaseră apă", povestea la câteva ore de la incidentul petrecut pe 28 februarie, pompierul scafandru Marian Cristian Nae, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. Pentru a o scoate pe tânăra de 28 de ani, de profesie asistentă medicală, Lucian Ionuţ Diaconu, colegul de serviciu al lui Cristian, a dat şi el o mână de ajutor, Simina Elena P. ajungând teafără la spital. Tânăra vroia să îşi pună capăt zilelor pentru că era pe punctul să îşi piardă locul de muncă.


Salvatorii, avansaţi la excepţional de „Ziua Pompierilor"


„Azi, 13 septembrie, de „Ziua Pompierilor din România", pompierii Cristian Marian Nae şi Lucian Ionuţ Diaconu, de la ISU Vâlcea, au fost înaintaţi la «excepţional» în gradul de plutonier major. Bucuria de a obţine un grad înainte de termen au trăit-o şi Marian Preduţ (lt. col.) şi Daniel Ene, Eugen Linţă, Petrişor Moculescu, Marian Stanciu şi Gheorghe Stanciu (plt. adj.)", ne-a spus mr. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.


Pompierii, cei mai buni la minifotbal


Începând cu ora 10,00, curtea ISU s-a umplut de oameni care au dorit să participe la manifestările festive, iar la loc de cinste s-au aflat copiii. Ei au avut posibilitatea să se urce pe autospecialele pompierilor sau să participe la demonstraţii de stingerea incendiilor. Au urmat activităţile omagiale, slujba de pomenire, mesajele oficialităţilor şi avansările de care am amintit. Cei mai buni sportivi care au participat la competiţii au fost premiaţi. Astfel, la campionatul de minifotbal a fost câştigat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) General Magheru al judeţului Vâlcea, pe locul doi s-a clasat Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN Panait Donici, iar pe locul trei s-a clasat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „General de brigadă Ştefan Buterez"- Vâlcea. La campionatul de fotbal-tenis între instituţii, locul I a fost câştigat de ISU General Magheru al Judeţului Vâlcea, pe locurile doi şi trei fiind clasate Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN Panait Donici, şi respectiv SRI Vâlcea.


Ping-pong între un medic din armată şi un ofiţer SRI


Campionatul de tenis de masă între instituţii a fost câştigat de Mr. doctor Ocrac Teodor - din cadrul Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN Panait Donici, acesta fiind urmat de Cpt. Negulescu Ion, din cadrul Serviciului Român de Informaţii Vâlcea şi de Plt. Ciobanu Laurenţiu, din cadrul ISU Vâlcea.
Programul a continuat cu prezentarea tehnicii de intervenţie, punctul de atracţie al prezentării fiind cea mai nouă achiziţie intrată în dotarea inspectoratului şi anume autospeciala pentru descarcerări grele.

Copiii au participat la o demonstratie cum se sting incendiile Cei mai bravi pompieri au primit gradatii la excepţional sau înainte de termen Cei mai destoici pompieri au fost felicitaţi de ziua lor Grade la excepţional sau înainte de termen pentru pompierii care şi-au făcut datoria Pompieri au fost felicitaţi de ziua lor pentru rezultatele obţinute

Click pe poze pentru GALERIE FOTO de la „Ziua Pompierilor” prilej cu care au fost avansaţi la „excepţional” salvatorii unei tinere care s-a aruncat în Olt

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite