„La Ceas”, iubitorii de animale şi-au pus măşti cu mesajele „ADOPTĂ-MĂ” şi „STERILIZEAZĂ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iubitorii animalelor fara stapan s-au adunat in centrul Ramnicului
Iubitorii animalelor fara stapan s-au adunat in centrul Ramnicului

Vâlcenii iubitori de animale au solidarizat şi au arătat compasiune faţă de animalele fără stăpân. În Râmnic se estimează că sunt peste 1.500 de maidanezi şi mult mai multe pisici.

În centrul Râmnicului, „La Ceas" s-au adunat aseară, 4 aprilie, începînd cu ora 18,30, mai mulţi iubitori de animale care de „Ziua Mondială a Animalelor fără Stăpân", au vrut să îşi arate solidaritatea şi compasiunea faţă de acesta animale. Membrii ai Asociaţiei „A Doua Şansă", voluntari ai Biliotecii Judeţene Antim Ivireanul sau simplii iubitori de animale din oraş, oameni de toate vârstele, au creat un scenariu prin care să atragă atenţia autorităţilor asupra câinilor fără stăpân. „Mai multe persoane aşezate una lângă cealaltă aveau câte o coală A4, pe fiecare dintre foai fiind scrisă o literă din cuvântul ADOPTA-MĂ. Pe alte foi scria „STERILIZEAZĂ". Persoanele care purtau aceste mesaje s-au retras, iar în locul lor au venit altele care aveau în dreptul feţei o mască, tot din coală A4, care simboliza un animal adoptat. În Râmnicu Vâlcea cred că sunt estimativ 1.500 de câini fără stăpân şi mult mai multe pisici", a spus Cristina Epure , de la Asociaţia „A Doua Şansă".

Iubitorii animalelor fara stapan s-au adunat „La Ceas” Iubitorii animalelor fara stapan s-au adunat „La Ceas” Iubitorii animalelor fara stapan s-au adunat „La Ceas”

GALERIE FOTO. Manifestare de „La Ceas”, din centrul Râmnicului, a iubitorilor de animale


Actriţa Oana Pellea „Am tot respectul pentru lumea animalelor"


Astfel de acţiuni au avut loc în 23 de oraşe ale ţării, la care au participat peste 3.000 de români. „A adopta un animal este un privilegiu. Nu am destule cuvinte sa descriu ce înseamna dragostea unui animal. Îmi este mila de oamenii ce nu cunosc o asemenea dragoste. Îi consider infirmi. Nu am nici un fel de respect pentru oamenii ce nu respecta viul! Am tot respectul pentru lumea animalelor. Cred ca specia umană mai are enorm de învaţat de la specia animală si ca le datoram cel puţin respect daca nu suntem în stare de întelegere şi dragoste. Am primit lecţii mari de viata de la toţi câiini pe care i-am avut. Mi-au facut viaţa frumoasă. Le sunt îndatorată", a declarat actrita Oana PELLEA. Un alt nume mare, din domeniul sportului spunea: „A respecta viaţa unui animal înseamna în primul rând civilizaţie. Felicit pe toţi cei care au înţeles că marcarea acestei zile este o acţiune importanta, felicit autorităţile care au implementat în oraşele lor programe civilizate de rezolvare a câinilor fără stăpan şi sunt convinsă că moralitatea şi demnitatea umană vor învinge şi ăn societatea românească", a afirmat campioana olimpica Maricica PUICA.

Iubitorii animalelor fără stapân s-au adunat „La Ceas”

GALERIE FOTO. Dă click pe pze pentru a vedea manifestarea de  „La Ceas”


Sterilizarea câinilor cu stăpân, soluţia scăpării de lătrătoarele fără stăpân


Soluţia rezolvării câinilor fără stăpân constă în sterilizarea câinilor cu stăpân. "Catagrafia pe care am realizat-o la nivelul unui judet, rezultat ce poate fi extrapolat la nivelul întregii ţări, a reliefat faptul că 90.3% din câini sunt âaini cu stăpân, iar 87% dintre cainii cu stapan sunt in mediul rural - sursa si resursa de caini in strada, prin abandon. Devine astfel şi mai evident că, indiferent de solutţa aplicată în strada, dacă nu vor fi sterilizaţi câinii cu stăpân problema nu va fi rezolvată vreodată. De aceea mesajele acestei zile vorbesc despre solutţe dar şi implicare compasională", a spus Carmen Arsene, vicepreşedintele Fenderaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite