La Horezu, primarii din „Epoca de aur” şi cei de după 1989, consultaţi la „Sfatul edililor” pentru binele localităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiativa, unică până acum, a venit din partea actualului edil din „capitala ceramicii". Primarii au depănat amintiri şi au spus fiecare realizările din perioada „domniei".

La Horezu, oraşul de unde „Cocoşul" de pe ceramica populară a dus faima zonei peste mări şi ţări, primarul Ilie Fârtat a avut iniţiativa să organizeze o manifestare unică în viaţa urbei. Să-i întâlnească, cu ocazia „Zilelor oraşului Horezu" pe toţi primarii în viaţă care de-a lungul anilor, indiferent de orânduire, au condus destinele localităţii. Aşa se face că la întâlnirea de suflet au venit Alexandru Prodănescu, primar între 1957-1960, Dumitru Hangiu, primar între 1963-1968, Ion Constantinescu, primar între 1979-1988, Stelian Nicolae Buşe, primar între 2004-2008 şi Gheorghe Niţă, primar între 2004-2008. „Acest gen de întâlniri vor fi organizate periodic, creând în acest fel un adevărat «Sfat al edililor», pe care administraţia publică locală să-i consulte în organizarea unor evenimente sau luarea unor decizii importante la nivelul localităţii", a spus Ilie Fârtat, actualul Primar din Horezu. „Primari au făcut un fel de raport al activităţii fiecăruia. Cine a construit şcolile, care a construit primele blocuri din Horezu, care a asfaltat primele drumuri sau a făcut canalizarea. Dincolo de toate astea, primarii au subliniat că fără sprijinul oamenilor urbei, a profesorilor, a intelectualilor în general, a oamenilor cu influenţă, nu ar fi fost posibile realizările din oraş", a menţionat Vasile Blidaru, purtătorul de cuvânt al Primăriei Horezu.


„Strâmbă roata", o provocare între ceramişti din generaţii diferite


Zilele oraşului Horezu s-au desfăşurat în perioada 5-9 septembrie şi la ele au participat peste 2.000 de spectatori şi turişti. Nu au lipsit muzica, voia bună, discotecile în aer liber, parada costumelor populare „întreţinută" de Fanfara „Gabriel Chaborschi", spectacolele folclorice, dansurile, teatrul de păpuşi şi multe suprize. Concursul „Strâmbă roata" a fost o inedită provocare între tineri şi vârstnici în modelarea obiectelor de ceramică. Standurile cu produse meşteşugăreşti, premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie sau a unor tineri care au împlinit 18 ani, toate au făcut parte din „meniul" petrecerii. Pe lângă vocile de aur ale Mariei Ciobanu, Ebisabetei Turcu sau inconfundabila voce a lui Gabriel Dorobanţu, n-au lipsit concursurile de buggy, ATV-uri şi carturi, cele de bicicletă, cros, jocurile distractive şi întrecerile sportive. „Prin tot ceea ce am organizat şi vom organiza şi în anii următori, vrem să promovăm turismul din zona Horezu şi să atragem un număr tot mai mare de turişti", a spus primarul Ilie Fârtat, care le-a mulţumit tuturor celor care au făcut din aniversarea celor 525 de ani de atestare a oraşului Horezu, o sărbătoare de suflet adresată tuturor românilor. Pentru al doilea an consecutiv, „Zilele oraşului Horezu" au fost organizate printr-un proiect cu finanţare europeană şi guvernamentală intitulat "Promovarea produselor si a evenimentelor turistice specifice din zona depresionara Horezu pentru dezvoltarea şi consolidarea turismului în Nord-Vestul Judeţului Vâlcea"

image
image
De „Zilele oraşului Horezu” au triumfat muzica, spectacolele, concursurile şi voia bună
image
image

Click pe poze pentru GALERIE FOTO de la „Zilele oraşului Horezu”

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite