Copiii cu dizabilităţi „strică” faima şcolilor cu ştaif

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii cu dizabilitati sunt ajutati sa se recupereze in centrele multifunctionale
Copiii cu dizabilitati sunt ajutati sa se recupereze in centrele multifunctionale

Fundaţia World Vision duce o amplă campanie de conştientizare a profesorilor, părinţilor şi tinerilor pentru a-i conştientiza să accepte, şi să nu marginalizeze copiii cu dizabilităţi

„Nu vrem copii cu probleme, că ne strică faima şcolii", a fost răspunsul dat unei mămici de directorul unei şcoli vâlcene. Mihai, un adolescent de 18 ani, elev acum în clasa a X-a, beneficiar al serviciilor Centrului Multifuncţional Râmnicu Vâlcea îşi aminteşte cu tristeţe de oprobriul la care a fost, şi încă mai este condamnat de către membrii societăţii, din cauza dizabilităţilor fizice.
Printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană, la Vâlcea a început, din 19 martie şi până pe 19 aprilie, a doua etapă a campaniei „O uşă deschisă spre o viaţă mai bună", campanie de informare, educare şi conştientizare a comunităţii cu privire la drepturile copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale. În şcolile din judeţ se va desfăşura şi concursul de desene „Colegul meu de bancă". Pe tema acceptării copiilor cu dizabilităţi vor avea loc informări, dezbateri, discuţii cu elevii, profesorii şi părinţii.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite