„Să nu aşteptaţi niciodată să vi se dea! Munciţi şi să nu uitaţi că există o religie şi un Dumnezeu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Ion Albescu, veteranul cercetasilor din Romania
Dr. Ion Albescu, veteranul cercetasilor din Romania

Acesta este mesajul de suflet transmis de veteranului cercetaşilor din România, dr. Ion Albescu, de „Ziua Mondială a Cercetăşiei"

Dr. Ion Albescu, la cei 89 de ani ai săi, este veteranul cercetaşilor din România. Sâmbătă, 18 februarie, la ora 11,30, la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân se întâlnesc pentru a marca „Ziua Mondială a Cercetăşiei" (care este pe 22 februarie), cercetaşii de la Centrul local „Mircea cel Bătrân" din Râmnicu Vâlcea. „În urmă cu mai bine de 80 şi ceva de ani, când aveam şase ani şi intrasem în rândul primilor cercetaşi din România, îmi aduc aminte că m-au pus pe scenă să spun poezia «La Plevna». Am recitat şi, la un moment dat, am ajuns la versul «sus, sus, pe parapete» şi nu îmi mai aduceam aminte versurile care urmau. Am mai spus încă o dată «sus, sus, pe parapete», apoi , emoţionat, am fugit de pe scenă. Le urez cercetaşilor din ziua de astăzi să dea dovadă de o cinste deosebită, o punctualitate deosebită, să înveţe să muncească şi să îşi câştige pâinea şi să nu aştepte niciodată să primească de-a gata. Să nu uite că există o religie şi un Dumnezeu!", a spus doctorul Ion Albescu care a rememorat un crâmpei de la începuturile vieţii cercetăşeşti din România.


Primii cercetaşi ai Râmnicului s-au făcut mari


„Vom omagia cu acest prilej cercetaşii veterani, printre aceştia numărându-se dr. Ion Albescu, dar şi pe primii cercetaşi ai Râmnicului, precum Alin Vlădăianu, Ioana Andreianu, care acum sunt şi ei.. oameni mari", ne-a spus Maria Almaşi, preşedinta Centrului local. Vor fi prezentate, de asemenea, filme cu tematică cercetăşească, se vor acorda diplome de merit unor cercetaşi şi lideri adulţi, se vor prezenta filme despre metode de educaţie cercetăşească.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite