Primăria Horezu amendată pentru nerespectarea disciplinei în construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria nu a avut până acum două luni arhitect şef angajat şi avea încheiate contracte de prestări servicii cu o persoană care nu era funcţionar public.

Corpul de control al Prefectului dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean în Construcţii au făcut un control la Primăria Horezu şi Vârful lui Roman, staţiunea turistică care se află în plină dezvoltare, privind modul cum este respectată disciplina în construcţii şi dacă există suficient personal încadrat corespunzător pe posturi de urbanism. „În urma controlului, Primăria oraşului Horezu, reprezentată prin primar, a fost amendată cu 1.000 de lei", a spus Carmen Constantinescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei Prefectului. În legătură cu existenţa şi valabilitatea Planului Urbanistic General (PUG) şi a Regulamentului Local de Urbanism (RLU) s-a constatat că în planşele cu aceste planuri nu era trecută zona de interdicţie temporară de construire a Parcului Industrial. În altă situaţie, avizul emis Transelectrica, care prevedea interdicţii de construire sub anumite zone de protecţie a liniilor de înaltă tensiune, nu avea specificat prin PUG ce fel de linii sunt acelea. Tot PUG-ul nu avea desemnat zonele în care existau lucrări de Îmbunătăţiri Funciare.


Niciun angajat pe postul de urbanism în construcţii


Echipa de control a stabilit că, din cei 12 angajaţi, niciunul nu era pe un post pentru urbanism, autorizare şi disciplină. În legătură cu respectarea legislaţiei în domeniul autorizării, din cele 23 de obiective controlate, la Horezu şi Vârful lui Roman, s-a constatat că unele avize nu sunt completate corespunzător, nefiind specificate datele începerii lucrărilor sau de terminare a acestora, că autorizaţiile nu sunt corect înregistrate, că nu se solicită documentaţii pentru organizarea de şantiere, s.a.


Primăria Horezu are acum arhitect şef


Primarul oraşului Horezu, ec. Constantin Niţu, ne-a spus: „Controlul şi rezultatele controlului au fost corecte şi ne-am însuşit măsurile dispuse. Până acum două luni, Primăria Horezu nu a avut angajat arhitect şef, noi având contract de presătări servicii cu o persoană care nu era funcţionar public. Acum am intrat în legalitate şi toate aceste deficienţe urmează să le rezolvăm în cel mai scurt timp posibil. Nu se poate spune că au fost abatari grave, avizele de principiu, existau, dar nu cu toate detaliile. Primăria urmează să efectueze controale şi la toate chioşcurile şi spaţiile comerciale, care desfăşoară activităţi de comercializare a produselor de ceramică şi lemn, pentru a vedea dacă au toate avizele. De regulă, oamenii au, dar se mai pot strecura printre ei şi din altă categorie. Comerciaţii au nevoie şi de aviz de la DN", a mai spus primarul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite