Şoferii teribilişti care se aventurează pe Transalpina rămân blocaţi în nămeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri au rămas înzăpeziţi, în maşină, pe „Drumul regelui" (DN 67 C) care este închis circulaţiei rutiere până în luna mai

Doi tineri din Călăraşi, Alexandru G. (26 ani) şi prietena lui, Daniela Corina C. (18 ani) au rămas înzăpeziţi cu un Ford Focus pe Transalpina. Junele a sunat pe 112 spunând că se află în zăpadă, fără să ştie să localizeze exact drumul unde a rămas blocat. „De la Obârşia Lotrului, jandarmii au luat în calcul ori DN 7A spre Petroşani, dar nefiind urme de zăpadă, au pornit în căutarea rătăciţilor pe drumul care duce către Rânca (DN 67C - Transalpina). După şase kilometri i-au găsit pe cei doi, pe care i-au scos la liman, cu maşină cu tot, ajutaţi fiind şi de lucrătorii de la drumuri naţionale", a sps cpt. Liviu Cosmin Iordache, purtătorul de cuvânt al jandarmilor vâlceni. Ca de fiecare dată, cei doi au justificat că prezenţa lor pe Transalpina s-a datorat „informării eronate de pe Infotrafic" şi că nu au văzut indicatorul cu avertizarea „Drum închis". „Acesta este cel de-al treilea caz din iarna aceasta când turiştii rămân blocaţi în zăpadă pe Transalpina. Au mai fost două cazuri, unul cu o familie de argeşeni, cu copii şi altul cu un tir rămas în nămeţi. Şi acum dar şi dăţile trecute, cei rămaşi înzăpeziţi găsesc aceeaşi scuză. Fie dau vina pe GPS, fie pe Infotrafic, fie că n-au văzut indicatoarele cu «Drum închis» şi asta de teamă să nu fie amendaţi. Indicatoarele sunt foarte mari şi vizibile, de 1,60/1,40 metri", a mai spus cpt. Iordache.


Circulaţia pe Transalpina închisă până în luna mai

Jandarmi vâlceni avertizează că traseele turistice din Parcul Naţional Cozia sunt greau accesibile în această perioadă şi trebuie evitate. D.N. 67.C (Transalpina) pe tronsonul ce face legătura între Staţiunea Rânca - punctul turistic Obârşia Lotrului - Sebeş Alba este închis pană în luna mai 2012.
Traseul turistic Voineasa - Vidra - Obârşia Lotrului este accesibil în condiţii de iarnă, pe un singur sens, doar cu echipament adecvat (cu grad ridicat de protecţie termică), stratul de zăpadă în zona Vidra - Obârşia Lotrului fiind de aprox. 50 cm.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite