Elevul care a murit lovit de o autoutilitară a fost trimis de şoferul autobuzului să-i aducă apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locul unde a murit accidentat elevul trimis să ia apă de către şoferul unui autobuz
Locul unde a murit accidentat elevul trimis să ia apă de către şoferul unui autobuz

Părinţii copilului au făcut sesizare şi împotriva medicului comunal şi a poliţistului pentru că fiul lor a stat o oră pe pământ până la sosirea Ambulanţei

Moartea elevului Daniel Lungu (15 ani) în teribilul accident care a avut loc pe 8 Martie, la Popeşti-Vâlcea, a provocat un val de nemulţumire în rândul părinţilor îndureraţi. Reamintim că adolescentul care aştepta autobuzul în staţie, a fost trimis să ia o sticlă cu apă de la cişmeaua din apropiere, moment în care a fost spulberat de o autoutilitară încărcată cu pâine, care a depăşit autobuzul. Mătuşa lui Daniel, Ana Lungu, a dezvăluit azi câteva dintre motivele pentru care părinţii copilului au făcut sesizare la Poliţie, amintind un şir de nereguli ce s-au derulat şi care au dus la moartea nepotului ei. Ambulanţa a ajuns foarte târziu la locul accidentului, după aproape o oră de la anunţare. Sesizări au fost făcute şi împotriva medicului din comună, dar şi a poliţistului din localitate, pentru că adolescentul a fost ţinut aproape o oră pe pământ, până la venirea Ambulanţei. De asemenea, cel care l-a trimis să ia apă nu a fost nimeni altul decât şoferul autobuzului, care nu avea dreptul să pretindă acest lucru elevului care urma să urce în autobuz ca pasager. Mai mult decât atât, şoferul autoutilitarei care l-a lovit pe Daniel a depăşit autobuzul pe linie continuă.


Ambii şoferi sunt cercetaţi penal


„Am primit aceste sesizări la Poliţia Horezu şi le-am adresat conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. În dosarul penal al accidentului sunt cerecetaţi atât şoferul autoutilitarei, care a depăşit pe linie continuă, dar şi cel al autobuzului, care nu a parcat în alveola destinată, motiv pentru care va fi cercetat pentru crearea stării de pericol. Cât despre poliţistul din comună, acesta s-a supus indicaţiilor medicului comunal, care a cerut ca rănitul să rămână pe loc, fără să fie mişcat", a spus cms. şef Nicolae Sărdărescu, şeful Poliţiei Horezu. „Eu chiar am zis să punem băiatul rănit în maşina Poliţiei şi să plecăm spre Râmnicu Vâlcea, - sunt şi martori în acest sens - , dar medicul din comună s-a opus", a spus şeful Postului de Poliţie Popeşti, agentul şef Constantin Brenciu. Drama morţii adolescentului pare la prima vedere să aibă un lung şir de nereguli. Un şofer de autobuz care nu parchează în aleveolă, care are tupeul să-l oblige pe un călător care aştepta în staţie să meargă să-i aducă apă de la cişmea. Un şofer de autoutilitară care depăşeşte, în viteză, un autobuz pe linie continuă fără să prevadă că i-ar fi putut sări cineva în faţă (ceea ce s-a întâmplat!). Un ghinion foarte mare că Ambulanţa, chemată la locul accidentului, a trebuit să aştepte la bariera de la Slăviteşti trecerea unui tren. Dacă medicul şi-a făcut sau nu datoria „ca la carte", asta rămâne de văzut! Preţul pentru o clipă de neatenţie plătit de Daniel, „ajutat" şi de alţii, a fost însă  prea scump! „Conducerea IPJ rămâne să stabilească competenţele în legătură cu sesizarea făcută şi să facă cercetări sub toate aspectele sesizate", a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite