INEDIT Face torturi din pampers pentru bebeluşi! GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când cei care primesc tortul se „satură" să-l admire, pot folosi apoi fiecare scutec pentru bebeluş, artizanul torturilor nefolosind niciun fel de adeziv care ar dăuna pielii micuţilor.

Pentru Carmen Nică (40 ani), din Râmnicu Vâlcea confecţionatul torturilor este o adevărată pasiune. Şi nu orice fel de torturi, ci din PAMPERS. Mamă a doi copii, o fetiţă de zece ani, Ana Maria, şi un băieţel de aproape patru ani, Teodor Gabriel, Carmen a vrut să facă primele cadouri propriilor copii. „Sunt şomeră , am terminat contabilitatea şi este foarte greu să creşti cu un salariu, al soţului, o familie întreagă. În ideea de a găsi un loc de muncă am făcut chiar şi cursuri de cofetar-patiser, dar n-a fost să-mi găsesc serviciu. Pentru că din tinereţe mi-a plăcut pictura, desenul, am zis să caut, pe internet, să văd ce se poate face din hârtie, fetiţa mea fiind şi ea înscrisă la un curs de origami. Asta se întâmpla în urmă cu doi ani", povesteşte Carmen.

Motociletă din scutece

Studiind îndeaproape tehnica răsucirii hârtiei (quilling), Carmen a ajuns să facă primele torturi din PAMPERS. „Primul dintre ele l-am dat unei verişoare, Simona Bălăceanu, care era naşă şi tare s-au mai bucurat părinţii bebeluşui când au văzut un aşa cadou. Apoi am făcut unei vecine, apoi învăţătoarei feţiţei mele. Niciunul dintre torturile din scutece nu seamănă cu altul. Sunt rod al imaginaţiei, al creaţiei. Acum am făcut şi prima motociletă, tot din scutece", mai spune Carmen. Cei mai interesaţi de torturile lui Carmen sunt viitori naşi ai unor bebeluşi, şi asta pentru că un cadou cu scutece frumos aranjate la un botez este de efect. Iar Carmen foloseşte hârtia cu o dexteritate deosebită. Face din hârtie ouă, tablouri, arangajamente florale, pe care le adaugă pe torturile sau motocicletele ieşite din mâinile ei. „Astfel de aranjamente am văzut pe site-uri, dar eu spre deosebire de ce am văzut nu folosesc niciun fel de adeziv, iar tortul respectiv se poate folosi, adică scutecul poate fi pus copilului, condiţiile de igienă fiind deosebite. N-am făcut să le vând, dar dacă ar fi să echivalez câteva ore de muncă, cred că ar costa 50-60 de lei un tort, cu materialul clientului", a spus Carmen. „Eu sunt posesoarea fericitei motociclete. Fetiţa mea, Rebeca, este la şcoală. Dar este aşa de drăguţ un astfel de arnajament, încât se vede că face din plăcere tot ceea ce face", a spus Roxana Rădiţă, noua posesoare a motocicletei făcută de Carmen din scutece.

image
image
image
image

Click pe poze pentru GALERIE FOTO cu obiectele făcute de Carmen Nică

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite