Află topul localităţilor unde au sunat de cele mai multe ori sirenele pompierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
326 de hectare de litiera de padure mistuite de flacari
326 de hectare de litiera de padure mistuite de flacari

Făureşti, Olanu, Păuşeşti-Măglaşi, Perişani şi Voiceşti sunt singurele comune din cele 89 existente în judeţ, unde nu a fost niciun incendiu.

Pompierii militari au tras linie şi au adunat numărul de incendii care le-a dat mare bătaie de cap începând cu data de 14 martie şi până astăzi. Un număr record de 705 incendii, din care 66,6 % au fost numai la vegetaţie uscată. Comparând cu situaţia din aceeaşi perioadă a lui 20111, când au fost doar 47 de incendii, anul acesta numărul incendiilor a crescut de 15 ori. „În aproape o lună de zile, în 2012, au fost mai multe incendii decât au fost în tot anul 2008, când au fost 562 de intervenţii, din care 134 la vegetaţie uscată. Cele mai multe intervenţii din perioada amintită, anul acesta s-au produs în localităţile Râmnicu Vâlcea, Bujoreni, Frânceşti, Mihăieşti, Călimăneşti, Drăgășani. În urma analizei statistice reiese faptul că, din cele 89 de localităţi din judeţul Vâlcea doar în cinci dintre acestea (Făureşti, Olanu, Păuşeşti - Măglaşi, Perişani şi Voiceşti), nu s-au semnalat evenimente din cauza incendiilor de vegetaţie uscată", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.


326 de hectare de pădure cuprinse de flăcări


Potrivit datelor oferite de ISU Vâlcea, dacă în aceeaşi perioadă a lui 2011 au fost afectate 117 hectare de vegetaţie uscată, din care 16 hectare de litieră de pădure, anul acesta au fost cuprinse de flăcări 1.721 de hectare de vegetaţie uscată, din care aproximativ 326 hectare de pădure. „Datele raportate de ITRSV privind suprafeţele de litieră de pădure sunt mai mici pentru că ele nu cuprind şi Ocoalele Silvice Private. Inspecţia de Prevenire din cadrul ISU Vâlcea a dat 112 sancţiuni contravenţioanle şi a aplicat 59 de amenzi în cuantum de 44.000 lei şi 53 de avertismente, sancţiuni aplicate celor care au produs incendiile", a mai spus cpt. Popescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite