„Toamna” este mai ieftină în staţiunea balneară Băile Govora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statiunea Baile Govora are cel mai ozonificat aer din Romania
Statiunea Baile Govora are cel mai ozonificat aer din Romania

Staţiunea cea mai ozonificată din ţară oferă turiştilor reduceri de până la 30 la sută la serviciile de tratament şi cazare

Staţiunea Băile Govora are o frumoasă arhitectură românescă, fiind considerată şi una dintre cele mai bogate staţiuni din Europa în ape iodurate şi bromurate. Înconjurată de dealuri acoperite cu păduri de fag, stejatr şi brad, staţiunea se aflată la altitudinea de 360 metri. Iernile blânde şi verile răcoroase sunt o invitaţie pentru miile de turişti care pot respira la Govora un aer foarte curat, cu puţine polenuri alergogene. „Echilibru dintre ionii pozitivi şi cei negativi fac ca staţiunea să fie una dintre cele mai ozonificate din ţară, aici fiind tratate cu succes bolile aparatului respirator dar şi cele reumatismale, posttraumatice, ginecologice, vasculare. Băile calde cu ape minerale iodurate, sulfuroase, nămolul cald, aerosolii sunt proceduri care fac un punct de atracţie pentru turişti", ne spune primarul localităţii, Mihai Mateescu.


Toamnă balneară, mai ieftină


Pentru a veni în întâmpinarea turiştilor, SC Băile Govora SA a lansat o provocare pentru cei care nu au avut posibilitatea să îşi procure un bilet în plin sezon. „Am lansat «Toamna balneară», iar oferta este una de excepţie. Preţurile sunt reduse cu 30 la sută faţă de sezon. Avem pachete de 10 zile de tratament, cu patru proceduri pe zi, care costă 80 de lei/persoană. Pregătim, de asemenea, Revelionul, unde cazarea pe trei nopţi, cu trei mese pe zi şi masa festivă sunt în jur de 650 lei/persoană", a spus Corina Preda, asistentul directorul staţiunii. Pentru turiştii poposiţi în zonă, Mănăstirile Govora, Horezu, Cozia, Arnota, Bistriţa, Peştera Polovragi sau centrele tradiţionale de olărit de la Horezu, sunt tot atâtea puncte de atracţie. Supriza la care se pot aştepta turişti venind la Băile Govora este că pot găsi, chiar şi în acest sfârşit de toamnă târzie, un şantier în lucru. „Avem şapte proiecte în derulare, se construieşte foarte mult aici în staţiune. Peste puţin timp ne putem lăuda că Băile Govora vor fi perla turismului balnear din România", spune primarul Mateescu. Povestea staţiunii se pierde însă într-o istorie îndepărtată. Legendele spun că ţăranul Gheorghe Ciurea a săpat, pe la 1876, un puţ şi a constatat că din el iese apă care arde (păcură) sau apă sărată. Atunci s-au făcut primele băi în copăi (căzi de baie din lemn) amenajate în chiliile Mănăstirii Govora, apă fiind adusă cu sacalele în carele trase de animale.
Declaraţie

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite