Tânăr arestat pentru că a vândut pontul unor tâlhari despre un bătrân care are bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi tineri au fost reţinuţi foto:arhivă
Cei doi tineri au fost reţinuţi foto:arhivă

Alţi doi tineri, minori, care îşi făceau veacul în Centrele de minori din Constanţa, au primit mandate de arestare că au desfigurat o bătrână în bătaie, la Călimăneşti, şi i-au furat verigheta, telefonul şi pensia.

Cazul unui bărbat de 72 de ani, din Roşiile, care a fost tâlhărit de suma de 870 de lei, a ajuns ieri şi pe masa magistraţilor Tribunalului Vâlcea. Septuagenarul a fost doborât în zăpadă şi buzunărit de doi tineri, care i-au furat 870 de lei. Pontul că bătrânul avea bani asupra lui a fost vândut de un al treilea tânăr. Iniţial, Judecătoria Bălceşti i-a arestat doar pe Cosmin Cârţoiu (19 ani) şi Nicolae Guga (17 ani), din Roşiile, cei care efectiv l-au buzunărit pe bătrân, lăsându-l în libertate pe cel care le-a dat pontul. Procurorii horezeni au făcut recurs, iar ieri, Tribunalul Vâlcea l-a arestat şi pe Ionuţ Catară (19 ani), „informatorul" celor doi tâlhari.

Tot ieri, Judecătoria Brezoi a mai arestat doi minori, de 15 şi 17 ani. Scăpaţi din mână de către părinţi, tinerii, de fel din Constanţa, au venit la Călimăneşti şi au lovit cu picioarele o bătrână, de 87 de ani, care îi caza pe timpul vacanţelor, luându-i verigheta, un telefon mobil şi suma de 215 lei, bani proveniţi din pensie. „Femeia a avut nevoie de 35-40 de zile de îngrijiri medicale", se spune în Comunicatul Parchetului Vâlcea. „Fenomenul furturilor a devenit foarte alarmant. Când nu mai au ce mânca, când nu mai au de unde fura nici fier vechi, intră în casele oamenilor şi fură tot ce găsesc, lovind pe oricine le stă în cale. Aşa a fost şi cazul minorilor din Constanţa. Erau clienţi ai centreelor de plasament, iar când fugeau din centre, furau şi iar reveneau acolo unde erau instituţionalizaţi", spunsurse din rândul anchetatorilor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite