„Piraţii şoselelor”, amendaţi pe bandă rulantă. „Vreau un loc de muncă şi fac altceva din care să pot să trăiesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În apropierea sediului Poliţiei este locul de unde pleacă în cursă „piraţii aerului”
În apropierea sediului Poliţiei este locul de unde pleacă în cursă „piraţii aerului”

Din 13 autovehicule controlate, conducătorii auto a 12 dintre ele au primit sancţiuni. Majoritatea celor prinşi spun că nu au altă sursă de existenţă şi de aceea practică taximetria ilegală.

Poliţiştii de la Poliţia Rutieră Vâlcea au pus ieri, 7 august, „artileria grea" pe taximetriştii ilegali. „Cu prilejul acţiunilor desfăşurate au fost controlate 13 autovehicule, fiind aplicate un număr de 12 sancţiuni, în valoare de 3.900 lei", a spus sinsp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţia al Judeţului Vâlcea.
Printre „piraţi" prinşi în trafic a fost şi Vali S. (42 ani) din comuna Vaideeni, care transporta mai multe persoane cu autoturismul personal, fără a fi autorizat în acest sens. Întrebat de ce are o astfel de ocupaţie, omul a răspuns: „Vreau un loc de muncă şi fac altceva din care să pot să trăiesc". Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii, acesta mai picând şi cu altă ocazie în plasa poliţiei, tot pentru taximetrie ilegală.
Poliţiştii recomandă să nu apelaţi la aşa numiţii taximetrişti la negru, deoarece: • riscul producerii unei fapte antisociale (tâlhărie, agresiune, viol, etc.) este mărit dat fiind faptul că nu există un dispecerat care să cunoască permanent locaţia „taximetristului"; • taximetriştii autorizaţi au asigurare pentru pasagerii din maşină spre deosebire de taximetriştii ,,ilegali"; •autoturismele care efectuează curse în regim taxi trebuie să facă inspecţia tehnică periodică la intervale de 6 luni, pe când celelalte autoturisme la 2 ani.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite