Şuţii au devenit spaima pieţelor şi farmaciilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femei de etnie rroma în Piaţa Centrală din Râmnic
Femei de etnie rroma în Piaţa Centrală din Râmnic

Infractorii profită de faptul că oamenii sunt mai atenţi să se strecoare prin mulţime şi sunt mai puţini vigilenţi asupra bunurilor personale.

Camerele de luat vederi montate în marile intersecţii ale Râmnicului şi în centrul urbei, nu i-au pus pe jar pe hoţii de buzunare. Aceştia s-au reorientat către zonelele extrem de aglomerate, unde „ochii magici" surpind mai greu „matrapazlâcurile" hoţilor. De câteva zile, în „plasa" jandarmilor vâlceni au picat mai mulţi „şuţi" care îşi făceau veacul prin Piaţa Centrală a Râmnicului sau care au fost prinşi furând din hipermarketuri. Cpt. Cosmin Liviu Iordache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vâlcea, ne-a spus: „Hoţii de buzunare, cărora noi le mai spunem şuţi, în argou, preferă locurile foarte aglomerate din oraş, în special pieţele agro-alimentare dar şi hipermarketurile şi farmaciile. Ei profită de faptul că vigilenţa cetăţenilor este mai scăzută, oamenii fiind mai atenţi să se strecoare prin mulţime, decât să îşi apere buzunarul în care au portmoneul, banii, sau alte bunuri de valoare. În farmacii, şuţii observă unde ţin banii cumpărătorii şi apoi le dau atacul. Cei mai mulţi hoţi care acţionează în astfel de locuri sunt femeile de etnie rromă".


Cu şamponul sub fuste


Un grup format din trei persoane, Viorica A. (35 ani), Ramona M. (22 ani) ambele din Mihăeşti şi Elena T. (18 ani) din Păuşeşti Măglaşi au sustras luni, din buzunarul unei pensionare un portomeu. Femeia nu avea însă bani, ci doar câteva cupoane de pensie. „Femeile de etnie rromă vin cu plozii în braţe, crează busculade, fac gălăgie şi când lumea este atentă la ce se întâmplă, trec la furat", a mai spus cpt. Iordache. Ieri, jandarmii vâlceni au observat la un hipermarket din Râmnic, trei femei care la vederea oamenilor de ordine au luat-o la fugă. Jandarmii le-au luat la bani mărunţi şi la una dintre ele, Cladova M. (20 ani) din Mihăeşti, au găsit un bax cu şampon de păr. „Femeia, tot de etnie rromă, a înşelat vigilenţa personalului de pază ascunzând baxul cu şampoane sub ţinuta specifică, cu multe fuste, pe care o purta. În toate cazurile au fost făcute acte de constatare care au fost înaintate Parchetului". Jandarmii recomandă populaţiei să evite aglomeraţia şi busculadele, să evite staţionarea în aceste locuri, să fie mai atentă asupra borsetelor în care îşi ţin bani sau bunuri, să pună banii în buzunare care să nu fie sub ochii „şuţilor", iar la cozi să păstreze cel puţin 40-50 cm. faţă de persoanele din jur, printre acestea putându-se strecura şi hoţii de buzunare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite