Unde intrăm la apă în această vară, la Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursurile de înot, terasele, sălile de fitness şi culturism sunt doar câteva din ingredientele cu care sunt atraşi cei care vor să se ascundă de căldura verii.

Ştrandul Ostroveni, ce aparţine de Primăria Râmnicului, este un punct de atracţie pentru locuitorii Râmnicului. El se va deschide începând cu data de 15 mai, programul la „bălăceală" fiind zilnic între orele 8.00-20.00, iar cel al bazei sportive din imediata vecinătate, închiriată unei societăţi, fiind de la 8.00 la 4.00 (dimineaţa). Ştrandul s-a modernizat, are apa dulce dar şi apă sărată adusă de la salină, s-a schimbat nisipul, s-au modernizat bazinele, totul fiind pus la punct, aşa după cum spun edilii. Preţul unui bilet va fi de şase lei pentru adulţi şi patru lei pentru copii.


Piscina Enigama, locul unde copiii învaţă să înoate


Deschisă în urmă cu câteva zile, Piscina Enigma, situată la Casa Tineretului din Râmnicu Vâlcea, are avantajul că are dimensiunea unui bazin olimpic, dar are şi un bazin de înot pentru copii, unde cei mici învaţă să devină înotători. Tot la Enigma, într-o sală de culturism şi fitness, cei dornici îşi pot lucra... corpul. Terasa-restaurant stă la dispoziţa celor care vor să servească masa, iar prof. Silviu Grecu, îi aşteaptă pe copii să-i înveţe să înoate, sau să facă cursuri cu cei care sunt deja înotători. „Cursul costă 350 de lei şi se desfăşoară timp de două săptămâni, câte două ore pe zi, zece şedinţe. Programul la cursuri pentru începători este 10,30 -14.00, iar pentru avansaţi 14.00-18.00. Cursurile vor începe după 25 iunie, după vacanţa elevilor", a spus profesorul Grecu.


La Valentina, în Parcul Central


În staţiunea Băile Olăneşti, piscina Valentina situată în Parcul Central este zi lumină la dispoziţia turiştilor şi nu numai. Preţul este de 10 lei pentru adulţi şi cinci lei pentru copii. Piscina are apă termală, apă sulfuroasă şi iodată, cu efecte curative pentru toţi cei care iau drumul staţiunii.


Ştrand la poalele muntelui


La Călimăneşti, piscina situată la baza de tratament a celor trei hoteluri (Oltul, Cozia, Căciulata) este deschisă zilnic între orele 8.00-20.00 preţul fiind de cinci lei pentru turiştii cazaţi în hotelurile respective şi de opt lei pentru cei care nu sunt cazaţi în respectivele hoteluri. Apa este indicată în afecţiunile reumatismale, post traumatice şi neurologice având o temperatură de 37 grade Celsius şi o salinitate de 13,1, PH-ul apei fiind 7. Tot la Călimăneşti, la câţiva kilometri de Mânăstirea Cozia se află piscina de la Casa Românescă. Preţul de intrare este de şase lei pentru adulţi şi patru lei pentru copii. Apa termală, şezlongurile cu umbreluţe şi aerul curat din imediata vecinătate a munţilor sunt o desfătare pentru cei care aleg acestă variantă.


Oltul are multe capcane


Pe malul Oltului, la intrarea din zona de Nord a oraşului, pe baraj, doar temerarii se pot aventura să înoate. Bătrânul fluviu are multe capcane, de aceea, o baie comportă multe riscuri, de la acela de a te îneca sau de a contacta unele boli de piele. Apa sărată din piscine şi ştranduri, elimină astfel de inconveniente.


Controale ale DSP la piscine şi ştranduri, din 15 mai


„Din 15 mai vom declanşa o amplă campanie de verificare a condiţiilor tuturor ştrandurilor şi piscinelor din judeţ. Între timp vom face o inventariere a lor, să vedem câte mai funcţionează, iar acolo unde nu sunt respectate condiţiile de funcţionare, vom lua măsuri", a spus dr. Lorena Mărgăritescu, dir. adj. la Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite