Primarul, secretarul, şeful ocolului silvic, toţi din Voineasa, cercetaţi au deposedat statul de 500 hectare de pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Voineasa este cercetat ca a dat Muntele Mereuţu unor oameni care nu aveau acest drept
Primarul din Voineasa este cercetat ca a dat Muntele Mereuţu unor oameni care nu aveau acest drept

Alături de cei trei este trimis în judecată pentru înşelăciune şi uz de fals şi Ion Tomescu, preşedintele Obştii Pociovaliştea. Prejudiciul creat statului se ridică la 4.819.000 lei.

Ion Tomescu, preşedintele Obştii Pociovaliştea a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Servicul Teritorial Piteşti, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals. Alături de el, pentru complicitate la acelaşi gen de înşelăciune au fost trimişi în judecată şi urmează să fie judecaţi de Tribunalul Vâlcea, Gheorghe Dobrin, primarul localităţii Voineasa, în calitate d epreşedinte al comisiei locale d efond funciar, Gergeta Creţan, secretarul Primăriei Voineasa, secretat al aceleiaşi comisii de fond funciar şi Gheorghe Deaconeasa, fost şef al Ocolului Silvic Voineasa, membru în respectiva comisie.


Muntele Mereuţu, împărţit unor falşi proprietari


Într-un comunicat de presă al DNA, se menţionează: „ În perioada septembrie 2004 - iunie 2005, cei patru inculpaţi au acţionat, în baza unei înţelegeri iniţiale, astfel încât o suprafaţă de teren de 504,9 ha teren forestier din muntele Mereuţu, judeţul Gorj aflată în proprietatea statului, să ajungă în mod nelegal în posesia Obştii Pociovaliştea. Pentru a duce la îndeplinire planul infracţional propus, inculpatul Tomescu Ion, preşedinte al Obştii Pociovaliştea, a prezentat la comisia locală de fond funciar Voineasa, un număr de 44 cereri de reconstituire a dreptului de proprietate, în numele unor persoane fizice, cunoscând că sunt falsificate şi, împreună cu ceilalţi trei inculpaţi, Creţan Georgeta, Deaconeasa Gheorghe şi Dobrin Gheorghe, a întocmit o anexă în mai multe variante (conţinând nume de persoane care ar fi avut drepturi în obşte) act care atesta, în mod nereal, drepturi de proprietate în muntele Mereuţu, în numele şi pentru Obştea Pociovaliştea. Toate acestea au fost făcute pentru a induce în eroare Comisia Judeţeană de Fond Funciar Vâlcea, astfel încât suprafaţa de teren forestier de 504,9 ha să fie trecută în patrimoniul Obştei Pociovaliştea, deşi cei patru inculpaţi cunoşteau că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege, respectiv Obştea nu a funcţionat anterior anului 1948 şi nu avea drepturi asupra terenurilor respective".


Prejudicii de milioane


În anul 2005 Obştea Pociovaliştea a fost pusă în posesie, prejudicial creat statului fiind de 4.819.400 lei, din care 4,3 milioane valoarea de circulaţie a terenului, iar restul valoarea materialul lemons exploatat.Parte civilă în dosar este Direcţia Silvică Vâlcea care va trebui să îşi recupereze paguba, iar Direcţia general a Finanţelor Publice a fost introdusă pe parcurs, ca parte civilă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite