UPDATE. Stâncile de peste şapte tone care au căzut pe Valea Oltului au rănit un actor aflat într-un Citroen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Versantul unde au picat doi „mastodonţi", fusese consolidat în urmă cu 15 ani. Traversarea Defileului Oltului este extrem de periculoasă, oricând putându-se prăvăli stânci din munte.

UPDATE 14,50 Tânărul rănit de stâncile căzute pe Valea Oltului era actor

N. Cosmin (25 ani), tânărul aflat pe scaunul din dreapta faţă al autoturismului Citroen peste care s-au prăvălit stâncile, de fel Focşani, judeţul Vrancea, este actor şi se întorcea de la un show. El nu a dorit să-i desconspirăm numele, motivând că are părinţii grav bolnavi, suferinzi cu inima, şi vestea că a fost rănit, ar putea să le provoce un şoc foarte puternic. Starea sănătăţii lui este stabilă, actorul fiind internat pe secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Valea Oltului este una dintre cele mai periculoase artere de circulaţie din România. Stâncile care au căzut azi noapte, 25 iunie, şi au lovit un Citroen, au accidentat pasagerul din dreapta, provocându-i multiple traumatisme. „Victima este un tânăr de 25 de ani, din Focşani. Cosmin N. prezintă traumatism cranian, traumatism toraco-abdominal , fracturi la mebrul superior drept. Cel accidentat se afla ca pasager pe scaunul din dreapta faţă al Citroenului. Conducătorul auto, Eugen N. (39 ani), din Galaţi a scăpat teafăr. La proba cu alcoolestul, a reieşit că şoferul nu era sub influenţa alcoolului", a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.


Şoferul era şocat când şi-a văzut pasagerul rănit


Stâncile care au căzut erau foarte mari şi orice maşină ar fi trecut putea fi strivită. „Două dintre stânci erau mari cât o camionetă. Pericolul traversării Defileului Oltului există şi în continuare! Te poţi aştepta oricând să cadă bolovani de pe versanţi! Azi noapte, atât pentru oamenii care au făcut cercetare la faţa locului, pentru personalul medical, dar şi pentru sutele de şoferi care se opriseră în zonă, iar maşinile erau staţionate în imediata vecinătate a muntelui, exista pericolul căderilor de stânci. Şoferul care conducea Citroenul, dinspre Sibiu către Râmnicu Vâlcea, a virat spre axul drumului, dar a fost prins din lateral de stânci. A avut o şansă că a scăpat cu viaţă, de una la un milion! Omul de la volan era terminat când şi-a văzut colegul rănit, stâncile lovind din lateral portiera din dreapta autoturismului. Pe Valea Oltului trebuie făcute lucrări de anvergură care să stabilizeze definitiv versantul, altiminteri pot avea loc tragedii", ne-a spus coms. şef Emil Găitănaru, şeful Poliţiei Căimăneşti.


Plasa de sârmă nu a rezistat


„Două dintre stâncile care au căzut aveau peste şapte tone fiecare. Versanţii unde au căzut fuseseră consolidaţi în urmă cu 15 ani prin metode nu dintre cele mai moderne, aşa cum se proceda atunci. Stânca era greu sesizabilă că prezintă pericol să se desprindă. Oricum plasa de sârmă pusă pe versant nu a rezistat. La 20 de metri de locul unde au căzut bolovanii, începeau lucrările de consolidarea versanţilor care s-au făcut anul trecut, după metode similare cu cele folosite la consolidarea Alpilor elveţieni", a spus şeful DN Vâlcea, ing. Eugen Mănescu.


Risc de prăbuşire de stânci în nouă locuri


Azi, 25 iunie, pe Valea Oltului continuă lucrările de rănguire, făcute de alpinişti care rostogolesc de pe versanţi stâncile care prezintă pericol să cadă şi să surpindă maşinile aflate în trafic. Circulaţia se face cu interdicţie, poliţişti de la Rutieră oprind traficul cu intermitenţe. „Este o operaţiune mai grea decât ne aşteptam. Pe Valea Oltului există nouă puncte considerate cu risc, care cuprind peste 3.200 mp care trebuiesc luaţi la verificat de alpinişti care «rănguiesc» versantul, prăvălind stâncile aflate în pericol să cadă", a mai completat ing. Eugen Mănescu, şeful DN Vâlcea.

Asa arata Citroen-ul dupa ce a fost strivit de stancile cazute de pe versanti Versantul de unde s-au pravalit stancile lovind o masina aflată în trafic pe Valea Oltului Versantul de unde s-au prăbuşit stâncile şi au lovit un Citroen aflat în trafic, accidentând un pasager

Click pe poze pentru GALERIE FOTO de la LOCUL UNDE AU CAZUT STANCI pe Valea Oltului

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite