Jocul de-a viaţa. Proiect de Hotărâre pentru reînfiinţarea Spitalului din Bălceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul din Bălceşti, tranformat în azil, ar putea să îşi reia vechea vechea utilitate, prin HG
Spitalul din Bălceşti, tranformat în azil, ar putea să îşi reia vechea vechea utilitate, prin HG

55.000 de locuitori din 19 comune din sudul judeţului Vâlcea au rămas fără asistenţă medicală după ce singura unitate spitalicească din zonă a fost desfiinţată, în curtea spitalului murind un pacient adus în stare gravă

Spitalul din Bălceşti ar putea să fie reînfiinţat, ministrul sănătăţii fiind de acord cu iniţierea unui proiect de Hotărâre de Guvern privind redarea vechii destinaţii a unităţii medicale transformată între timp azil de bătrâni. Discuţia pe această temă a avut loc la Ministerul Administraţiei şi Internelor, la ea participând toţi preşedinţii şi directorii economici ai Consiliilor Judeţene din ţară. „Reprezentanţii CJ Vâlcea au adus noi argumente în favoarea corectării deciziei abuzive de a fi fost desfiinţat Spitalul orăşenesc Bălceşti. Precizările au vizat, printre altele, faptul că, prin închiderea acestui spital, aproape 55.000 de locuitori din 19 comune aflate la mari distanţe faţă de Rm.Vâlcea şi Drăgăşani au rămas fără asistenţă medicală de urgenţă şi, respectiv, de specialitate. S-a precizat, totodată, că fostul ministru al Sănătăţii nu a ţinut seama de cererea imperativă formulată de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing. Ion Cîlea, la dezbaterea publică pe această temă organizată la Ministerul Sănătăţii în data de 28 februarie 2011", se spune într-un comunicat al CJ Vâlcea. Reamintim că la trei zile după închiderea Spitalului Bălceşti, în curtea unităţii spitaliceşti a murit pacientul Ion Sanda (42 ani) , din Laloşu, bărbatul fiind adus de aparţinători în stare gravă, însă Ambuanţa a întârziat foarte mult până să-l preia şi să-l transporte la Spitalul din Drăgăşani, pe uşile fostului spital desfiinţat fiind puse lacătele.


3.870.000 lei pentru achiziţionarea clădirii şi terenului Clinicii din Călimăneşti


Reprezentanţii administraţiei publice din Vâlcea au ridicat şi problemele legate de soarta Clinicii Balneofizioterapeutice şi de Recuperare Medicală din staţiunea Călimăneşti. S-a subliniat şi în acest caz că, Clinica are un rol extrem de important în asigurarea asistenţei medicale de specialitate la nivel naţional pentru tratarea afecţiunilor respiratorii, reumatismale, digestive, renale, metabolice, alergice, dermatologice, dar şi pentru activitatea de cercetare în domeniul balneologiei. „Deoarece clădirea în care funcţionează Clinica a fost revendicată potrivit Legii nr.10/2001 şi s-a retrocedat foştilor proprietari, Consiliul Judeţean Vâlcea a solicitat sprijin de la Guvernul actual în sensul promovării unei Hotărâri de Guvern pentru alocarea sumei de 3.870.000 lei în vederea achiziţionării clădirii şi terenului unde funcţionează Clinica de Balneofizioterapie Călimăneşti", se spune în acelaşi comunicat al CJ Vâlcea trimis presei azi, 27 august.
Au fost, de asemenea, abordate teme privind situaţia din agricultură provocată de seceta prelungită, pregătirea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a localităţilor şi lucrările pregătitoare pentru noul an şcolar.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite