Eleva actriţă Raluca Enăşoiu şi colegii ei au „ împlinit un vis”. Au făcut un spectacol şi au strâns fonduri pentru liceenii cu nevoi speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spactacol de caritate dat de elevi, pentru colegii lor cu nevoi speciale
Spactacol de caritate dat de elevi, pentru colegii lor cu nevoi speciale

Elevii de la Colegiul „Gib Mihăescu" din Drăgăşani au dat rod imaginaţiei, au pictat icoane şi au confecţionat brăţări şi cercei, banii strânşi fiind donaţi colegilor cu probleme medicale grave.

Astăzi, 6 aprilie, ultima zi de şcoală înaintea unei binemeritate mini-vacanţe, a fost pentru liceenii de la Colegiul „Gib Mihăescu" din Drăgăşani, una foarte încărcată. „De regulă, în ultima zi de şcoală vedeai puţini elevi. De data asta, săptămâna «Şcoala Alftel» a fost cu totul specială. Suntem mândri de ceea ce am realizat, spectacolul de caritate prin care să ne ajutăm colegii bucurându-se de o largă participare ", ne-a spus Raluca Enăşoiu, o elevă eminentă, o cântăreaţă dar şi o actriţă care a jucat în foarte multe filme sau a participat la numeroase festivaluri muzicale în ţară şi peste hotare.

Spactacol de caritate dat de elevi pentru colegii lor cu nevoi speciale

Dă click pe poze pentru GALERIE FOTO DIN TIMPUL SPECTACOLULUI DE CARITATE


6.000 de lei stânşi pentru trei liceeni cu nevoi speciale


Ideea de a îmbina plăcutul cu nevoia de a-i ajuta elevii aflaţi în suferinţă a pornit de la directoarea liceului, profesoara Ana Niţoiu şi foarte repede a prins contur fiind îmbrăţăşată de ceilalţi elevi, de profesori. „Sub deviza «Şi tu poţi împlini un vis», liceenii s-au pus treabă. Cei talentaţi la desen au pictat icoane, alţii au confecţionat brăţări, cercei, iar alţii au pregătit un spectacol de toată frumuseţea. La acest spectacol care s-a ţinut în Parcul Batca şi care s-a bucurat de o mare audienţă, au participat cu programe artistice şi alte şcoli din oraş, cei de la Clubul Copiilor, iar printre oamenii de suflet s-au aflat alături de noi comandantul Şcolii de Jandarmi, Primăria oraşului, Dr. Pavelescu, oameni de la Petrol. Din donaţii, fie prin depuneri cheş sau prin virament, sau din obiectele realizate de copii şi vândute s-au strâns 6.000 de lei, bani care vor fi daţi pentru ajutorarea a trei elevi, de clasa a XI-a, cu nevoi speciale, toţi de la Colegiul «Gib Mihăescu». Este vorba de un băiat care are diabet şi face zilnic dializă, un altul care are un aparat auditiv, iar pentru cel de-al treilea, viaţa lui este legată de un cărucior cu rotile", a spus Ana Niţoiu, directoarea Colegiului „Gib Mihăescu". Colegii Ralucăi Enăşoiu au trecut cu brio şi un alt examen. „Ei au învăţat să fie toleranţi şi i-au asimilat în colectivitate pe copiii cu nevoi speciale", a mai spus directoarea colegiului.

Spactacol de caritate dat de elevi, pentru colegii lor cu nevoi speciale

Dă click pe poze pentru GALERIE FOTO DIN TIMPUL SPECTACOLULUI DE CARITATE

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite