Condamnat la trei ani de închisoare că şi-a omorât doi prieteni, în accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi tineri au murit si alti doi au fost raniti grav intr-o tragedie rutieră (foto arhiva)
Doi tineri au murit si alti doi au fost raniti grav intr-o tragedie rutieră (foto arhiva)

Tinerii Andi Giuroiu şi Cătălin Trăistaru, din Slătioara-Vâlcea, mergeau să facă cumpărăturile de Sărbători când Dacia în care se aflau a derapat şi a intrat sub un microbuz.

Florian Almăjan (26 ani) a fost ridicat de la domiciliul lui din Slătioara-Vâlcea şi a fost depus azi, 20 aprilie, la Penitenciarul de maximă Siguranţă din Colibaşi-Argeş, bărbatul fiind condamnat prin sentinţă definitivă şi irevocabilă dată de Curtea de Aple Piteşti, la trei ani de închisoare, cu executare, pentru că a omorât doi oameni în accident. „Cei doi tineri care au murit în tragedia care a avut loc la 29 decembrie 2007 în localitatea vâlceană Tomşani, erau cei mai buni prieteni ai lui Florian", ne-a spus Daniel Almăjan, fratele celui arestat.


Adolescentului mort în accident îi murise mama, medic, din culpă medicală


După aproape patru ani şi jumătate de la evenimentul petrecut la Tomşani, rudele celor decedaţi vorbesc cu lacrimi în ochi despre tragedia care a pus capăt vieţii unor oameni nevinovaţi. „Andi Giuroiu (18 ani), băiatul care a murit în accident, a fost crescut de noi. Mama lui era medic, iar pe când băiatul era în clasa a III-a, femeia, sora mea, a murit dintr-o culpă medicală. Era pe patul de dializă, la Spitalul din Craiova, când s-a luat curentul şi a făcut stop cardiac. Tatăl lui Andi a plecat la Severin, de unde era, iar copiii, Andi şi sora lui, Cristina, au rămas în grija noastră ", a spus Sevastian Georgescu, din Slătioara, unchiul băiatului care a murit în accidentul din 2007.


„Nu a fost uşor să îşi vadă prietenii morţi"


În ziua accidentului, Andi nu vroia să se ducă la oraş, cu Florian Almăjan, pentru a face cumpărăturile de Sărbători. Şoferul Daciei a insistat, a venit şi l-a luat din pat, iar alături de el s-a mai urcat şi Cătălin Trăistaru (24 ani), un alt prieten de-al conducătorului auto. „La Tomşani, au trecut pe la o benzinărie, au umflat roţile la maşină şi au alimentat, iar apoi au plecat la drum. Într-o curbă, Dacia a derapat, a pătruns pe contrasens şi s-a lovit de un microbuz care venea din sens invers. Nu a fost uşor pentru Florian să îşi vadă cei mai buni prieteni morţi. Alţi doi pasageri din Dacie au fost răniţi. Acum, aceştia sunt sănătoşi, unul lucrează în Bucureşti, iar celălalt în Italia. Fratele meu avea permis de conducere chiar de profesionist şi nu a fost băut în momentul accidentului" , spune Daniel Almăjan. Cătălin Tristaru, cel de-al doilea decedat, făcea parte dintr-o familie cu încă patru fraţi, toţi copiii fiind crescuţi doar de mamă.


„Pedeapsa şoferului nu ne încălzeşte"


Sora lui Andi, Cristina Giuroiu, a vrut să urmeze cariera mamei ei. A făcut câţiva ani de Medicină, la Bucureşti, dar s-a retras şi acum este stundentă în ultimul an la Engleză-Japoneză. „Pedeapsa dată şoferului nu ne încălzeşte. Toţi cei care se urcă la volan trebuie să se gândească înainte de a pleca la drum şi să evite astfel de tragedii care lasă în urmă răni care nu se mai închid niciodată. Florian Almăjan, şoferul, provine dintr-o familie cu nouă copii. N-a avut experienţă în conducere şi s-a aventurat, iar urmările rămân pentru toată viaţa. L-am crescut şi i-am iubit pe Andi, dar totul s-a năruit într-o fracţiune de secundă", a mai spus Sevastian Georgescu, unchiul adolescentului. În timp ce Judecătoria Horezu îl condamnase iniţial, pe şofer,  la un an şi jumătate de închisoare, la recursul făcut de Parchet, instanţa piteşeană a majorat pedeapsa la trei ani închisoare. „Când au venit şi l-au luat de acasă, nici măcar nu l-au lăsat să îşi ia lucrurile de care va avea nevoie la penitenciar", mai spune Daniel Almăjan. „Împotriva lui Florian A., Judecătoria Horezu a emis un mandat de executare a pedepsei pentru săvârşirea a două fapte de ucidere din culpă şi de vătămare corporală din culpă, pentru o perioadă de trei ani", a conchis insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite