2.500 de salariaţi ai Oltchimului cărora le-a ajuns „cuţitul la os” mărşăluiesc azi pe străzile Râmnicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei cer împlicarea Ministerului Economiei în acordarea unui credit de 40 milioane euro, majorarea capitalului social, plata salariilor şi un program coerent de privatizare.

Azi, 5 iulie, între orele 16.00-19.00, peste 2.500 de salariaţi ai Oltchim şi alţi 2.000 ai unor societăţi comerciale, care depind de funcţionarea Oltchimului, vor porni o amplă acţiune de protest. Locul de întâlnire va fi în faţa Liceului Economic din Râmnicu Vâlcea, după care demonstranţii vor mărşălui pe traseul Calea lui Traian-Prefectura Vâlcea.

„Acţiunea de protest prin marş, urmată prin miting se desfăşoară în în scopul următoarelor revendicări:


1.Neimplicarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului (MCMA), în calitate de acţionar majoritar, pentru accesarea de către SC Oltchim a unui credit de 40 milioane de euro, necesar capitalului de lucru până la finalizarea procesului de privatizare.


2. Tergiversarea de către MECMA şi Guvernul României a majorării capitalului social al Oltchim prin conversia în acţiuni a creanţei AVAS în baza avizului Comisiei Europene din 07.03.2012.


3. Întârzierea punerii în practică a Memorandumului Guvernului României din iunie 2011 privind preluarea de către SC Oltchim a Rafinăriei Arpechim Piteşti de la SC Petrom.


4. Întârzierea drepturilor salariale cu două luni (nu s-a acordat drepturile salariale aferente lunilor mai şi iunie 2012).


5. Privatizarea SC Oltchim să se realizeze numai după majorarea capitalului social şi după preluarea Rafinăriei Arpechim Piteşti, când se va asigura funcţionarea Oltchim în sistem integrat cu Rafinăria Arpechim Piteşti.


6. Lipsa unui Program de Măsuri cu termene şi responsabilităţi în vederea privatizării SC Oltchim în sistem integrat cu Rafinăria Arpechim Piteşti. Acest program să fie permanent monitorizat, etapă cu etapă, până la finalizare şi să fie elaborat de MECMA împreună cu conducerea Oltchim şi Sindicatul Liber Oltchim",
a spus liderul de sindicat al Oltchim, Mihai Diculoiu.


Adresele înaintate MECMA, ministrului economiei, vizita la Oltchim a ministrului MECMA, întâlnirile de la minister şi pichetarea MECMA, nu au rezolvat situaţia critică a combinatului. Dioculoiu este de părere că trebuie luată o decizie politică privind redresarea societăţii. „Tragem încă o dată un semnal de alarmă autorităţilor locale vâlcene, MECMA, Guvernului Romîniei că, în cei peste trei ani şi şapte luni, salariaţii Oltchim au suferit destul şi trebuie să se găsească măsuri pentru dezvoltarea pe viitor a societăţii. Nu dorim falimentul Oltchim-ului. Dorim funcţionarea Oltchim în sistem integrat cu Rafinăria Arpechim Piteşti, singura soluţie care asigură funcţionarea instalaţiilor la capacitate, în condiţii de rentabilitate", a mai spus Mihai Diculoiu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite