Sărbătoarea irlandezilor, spectacol extraordinar de muzică şi dansuri tradiţionale la Râmnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Rowan, celebra harpista irlandeza care canta in spitalele din California, incanta azi valcenii cu muzica si frumusetea ei
Diana Rowan, celebra harpista irlandeza care canta in spitalele din California, incanta azi valcenii cu muzica si frumusetea ei

Astăzi, 20 martie, de Sfântul Patrick, creştinătorul Irlandei, celebra şi frumoasa harpistă Diana Rowan va evolua pe scena Filarmonicii „Ion Dumitrescu" . Intrarea este liberă.

Principala sărbătoare a irlandezilor din întreaga lume, Sfântul Patrick, creştinătorul Irlandei, va fi marcată şi la Râmnicu Vâlcea printr-un spoectacol extraordinar de muzică şi dansuri tradiţionale irlandeze. „Vârful de lance al manifestărilor" îl va constitui prezenţa pe scena Filarmonicii „Ion Dumitrescu" a harpistei Dianei Rowan.
„Interpretarea Dianei Rowan a fost descrisă de criticii muzicali ca fiind marcată de o «neobişnuită putere şi frumuseţe». Născută în Irlanda, ea a trăit pe Coasta de Est, în Europa şi în Orientul Mijlociu înainte de a se stabili în Berkeley, California. Fiecare ţară a lăsat o puternică impresie asupra muzicii Dianei Rowan, care îmbină elemente celte, est-europene, din Orientul Mijlociu cu arta clasică şi mitologia. Dincolo de concertele date pretutindeni în lume - de la Festivalul Australian de Harpă, până la Muzeul Smithsonian din Washington sau catedrale din Europa de Est - Diana Rowan predă muzică şi poate fi auzită pe numeroase cd-uri sau în coloana sonoră pentru filme şi televiziune, incluzând aici cele trei albume solo «Panta Rhei», «The Bright Knowledge» şi «As Above, So Below». Îşi petrece timpul între zona Golfului San Francisco şi Europa de Est, unde deţine o catedră de compoziţie de harpă la Academia Naţională de Muzică din Sofia, Bulgaria. Diana Rowan crede ferm în puterea tămăduitoare a muzicii şi cântă frecvent, alături de «Healing Muses» («Muzele Vindecătoare») în spitale şi centre de sănătate din Nordul Californiei", a spus Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului.
Publicului vâlcean va mai putea „savura" muzica celor de la Shannon Ceili Band şi dansurile ansamblului Irish Way.
Spectacolul de marţi, 20 martie, ora 19.00, de la Sala "Lahovari" este organizat de Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, Filarmonica "Ion Dumitrescu" şi Asociaţia Culturală Româno-Irlandeză. Intrarea la această manifestare din cadrul Săptămânii Culturale Irlandeze - ediţia 2012 este liberă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite