Salvamontiştii au fost puşi să plătească taxă de intrare în Parcul Naţional Buila Vânturariţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul parcului motivează că rangerii săi nu îi cunoşteau pe salvamontiştii aflaţi la o cabană unde era organizată o petrecere

Între salvamontiştii vâlceni şi administraţia Parcului Naţional Buila Vânturariţa (PNBV) a apărut sămânţă de scandal. „Rangerii administraţiei PNBV cer taxă de intrare în parc inclusiv salvamontiştilor. Legea spune că activitatea noastră pe traseele de munte are cracter permanent. Ei taxează turiştii şi în corturi. Numele Salvamont e trecut fără acordul nostru", a spus Mircea Lera, şeful Salvamont Vâlcea, acuzând administraţia parcului. Directorul PNMV, ing. Cosmin Botez, a menţionat: „Biletele s-au dat de rangerii parcului la cabana Cheia, unde era organizată o petrecere. Oamenii noştri nu aveau de unde să ştie care sunt salvamontişti şi care nu. Pe doi dintre ei, din Olăneşti, i-au recunoscut şi nu i-au taxat. Unul dintre ei, un francez, cel care îşi serba ziua, nu a putut face dovada că este salvamontist şi a plătit bilete şi pentru ceilalţi invitaţi ai săi". Francezul, un cunoscut om de afaceri, s-a implicat, ca voluntar, în multe acţiuni ale salvamontiştilor punând la dispoziţie maşini şi echipamente.


Lista zâzaniei


Cosmin Botez spune că a cerut o listă cu toţi salvamontiştii, voluntari sau colaboratori, pentru a fi în evidenţa PNMV, dar lista nu le-a fost întocmită. „Au cerut această listă doar acum, dar între Consiliul Judeţean şi administraţia PNMV nu există niciun protocol de colaborare. În alte parcuri din ţară în costul biletelor plătite de turişti sunt puşi la dispoziţie ghizi care însoţesc turiştii şi le oferă informaţii despre locurile pe care le vizitează", a mai spus Lera.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite