Un as al şahului la doar zece ani şi mare iubitor de animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Mongescu este cel mai bun elev şahist al Râmnicului el obţând Trofeul municipiului într-o confruntare cu cei mai buni copii şahişti din Oltenia

În sala Colegiului Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea persoane de toate vârstele, în special bărbaţi, stau la mese în faţa tablelor de şah, concentraţi la maxim, lăsând doar tic-tacul ceasului să „deranjeze" atmosfera. „El este câştigătorul, la copii, a Trofeului municipiului Râmnicu Vâlcea", îmi şopteşte Ioan Varlan, instructorul de şah şi organizatorul competiţiei „Trofeul Vâlcea", manifestare care a reunit , două turnee de şah la care au participat 49 de sportivi sahişti din România, Serbia şi Spania. Victor Mongescu, elev în clasa a V-a la Şcoala cu Ceas „Take Ionescu" din Râmnicu Vâlcea, de zece ani, a fost cel mai bun la categoria sa de vârstă.


Vrea să facă afaceri cu animale


„Pentru mine şahul este o relaxare, este un sport al minţii care îmi dă foarte multă încredere în mine. Am învăţat să joc şah de la vârsta de opt ani, iar primul meu partener a fost tata, şi recunosc că joacă foarte bine. Primele rezultate le-am avut după câteva luni de antrenamente la Club Şah Râmnicu Vâlcea la un concurs internaţional de şah, de la Constanţa, în anul 2009 unde m-am clasat pe locul IX într-o competiţie unde au participat 50 de copiii, foarte buni şahişti ", povesteşte Victor. Idolul său este Magnus Carlsen, şahistul norvegian cel mai bine clasat pe lista coeficienţilor ELO. „Mă antrenez în fiecare zi câte două ore, am acasă foarte multe cărţi de şah sau joc cu calculatorul. Visul meu este să ajung un om de afaceri, dacă se poate să fac afaceri legate de o altă pasiune a mea: animale. Îmi plac foarte mult câinii, pisicile, dar din păcate, la bloc, nu prea ai unde să le răsfeţi", completează Victor. La Olimpiadele de matematică, el dă „mat" multora dintre contracandidaţii săi. „Victor este membru component al echipei campioane a Şah Club Râmnicu Vâlcea. Este extrem de muncitor şi promite foarte mult", a spus antrenorul său, Ioan Varlan.


Vâlcea, pepinieră a unor nume mari din şahul românesc


Şah Club Râmnicu Vâlcea este unul dintre cele mai puternice centre şahiste din Sudul ţării, un fel de capitală a şahului din Oltenia. „De clubului vâlcean este legat numele lui Bogdan Deac, care a ajuns numărul zece în ierarhia şahiştilo, la un Campionat mondial din Brazilia, din 2011. Un alt nume «mare» este cel al Mariei Ciocan, vicecampioană naţională şi vicecampioană balcanică la şah", a spus Ioan Varlan, antrenor de şah la clubul vâlcean.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite