Râmnicenii au trecut în Noul An pe muzică rock şi sub focuri de artificii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oameni de toate vârstele, de la bebeluşi purtaţi în cărucior şi până la persoane vârstnice, au luat cu „asalt" centrul urbei. Vinul fiert şi cozonacul au fost atracţia multor râmniceni

Centrul Râmnicului a fost cu câteva minute înainte de trecerea dintre ani un furnicar de oameni veniţi din toate cartierele oraşului. Am văzut bebeluşi purtaţi de părinţi în cărucioare sau în braţe, copii, adolescenţi, tineri, adulţi şi persoane vârstnice, cu toţii atraşi ca un magnet în Scuarul Mircea cel Bătrân de distracţia de sfârşit şi început de an. La chioşcurile unde vânzătorii se întreceau în pregătirea floricelelor şi a clătitelor uriaşe se formaseră adevărate cozi. La fel şi acolo unde Primăria Râmnicului servea vin fiert şi cozonac, oamenii aşteptau cuminţi sub privirile grupurilor de poliţişti locali, jandarmi, care au împânzit centrul oraşului. Poliţiştii de la rutieră dirijau circulaţia în imediata vecinătate, pe Bulevardul Calea lui Traian, iar muzica formaţiei rock Antract răsuna în eter, încălzind parcă şi mai aprig spiritele. În faţa scenei, cei mai aprigi dansatori, ridicau mâinile deasupra capului şi formau... valuri-valuri. Frigul părea că se simte mai puţin, iar oamenii se fotografiau lângă cei dragi, îşi făceau urări.


Maidanezii de la 1 Decembrie, prin mulţime


„Uite şi câinii maidanezi care au fost la defilare, la Statuia Independenţei, de au defilat în acelaşi timp cu Garda de Onoare" se aude zicând un bărbat care se distra pe seama aceloraşi comunitari care defilaseră la 1 Decembrie şi care se pierdeau prin mulţime fără să fie speriaţi de zgomotul petardelor. Când ceasul a arătat că se scurgeau ultimele secunde din 2011, infernul a pus stăpânire pe centrul urbei. Zgomotele şi frumuseţea artificiilor trase din imediata vecinătate a Scuarului, dar şi uralele venite din sufletele mulţimii, isteria şi sticlele pocnite de caldarâm, îmbrăţişările, au adus semnalul trecerii în Noul An. Oraşul s-a trezit din amorţeală, iar alarmele maşinilor staţionate în cartiere s-au pornit, accentuând vacarmul. În primele 30 de minute din 2012, „marea de oameni" se retrăgea în cartierele de unde venise. Pentru primii şoferi care circulau pe Bulevardul Calea lui Traian în 2012, impresia era că oraşul fusese sub asediu, cioburile de sticle sparte şi cutii de artificii abandonate făceau parte din imaginea mai puţin idilică a „civilizaţiei străzii".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite