Justiţia italiană vrea să fie arestaţi hackerii vâlceni pe urmele cărora au fost FBI şi Secret Service

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţele din România îi lasă în libertate pe motiv că nu prezintă pericol social. „Calul", unul dintre capii reţelei, a fost prins înarmat cu un cuţit lung de 24 cm.

Membrii uneia dintre cele mai mari organizaţii criminale transfrontaliere în domeniul cibernetici şi a spălării de bani, condusă de drăgăşeneanul Mihail Liviu Concioiu (23 ani), se află în libertate. Concioiu şi acoliţii săi, prin atacuri gen phishing lansate asupra 3.315 angajaţi ai e-Bay, cărora le-a sustras  ID-ul şi parola, au produs o pagubă companiei 5.891 dolari şi 411.993 dolari unor cetăţeni şi companii americane. Concioiu a atacat informatic şi banca Posta Italiană, aproximativ 500 de italieni naivi, care i-au spus cardul, parola şi codul fiind prejudiciaţi cu 75.405 euro. Ca o ironie a sorţii, după şase luni de arestare preventivă, toţi membrii grupării au fost puşi în libertate de Curtea de Apel Piteşti, pe motiv că nu prezintă pericol social. „Lui Concioiu i-a fost restituită maşina sechestrată, iar el s-a mutat din apartamentul modest care îl avea la Drăgăşani şi pe care îl renovează, la casa părintească din Guşoeni. Îşi continuă şi facultatea", ne-a spus una dintre vecine.


Cu cuţitul la brâu, fără pericol social


Nicolae Vlăduţ (25 ani), zis „Calul", din Olanu, un alt membru al grupării, este cel care a mers în Italia să inveţe limba, el punând bazele reţelei de participanţi care să ridice banii din străinătate ai clienţilor Poştei Italiene prejudiciaţi în aceeaşi reţea coordonată tot de Concioiu. Italienii au emis, pentru „Calu" mandat de arestare preventivă şi l-au dat în urmărire internaţională. „Nicolae V., din Olanu, a fost prins zilele acestea de jandarmi, în cartierul Ostroveni, având asupra lui un cuţit lung de 24 de cm. şi lama de 11,5 cm.", a spus Liviu Iordache, purtătorul de cuvânt al jandarmilor vâlceni. Poliţiştii au ridicat-o, „la pont", şi pe Gabriela Măgdici (21 ani), dată şi ea în urmărire internaţională de autorităţile italiene, săgeată în acelaşi dosar aflat acum pe rolul Tribunalului Vâlcea. „Curtea de Apel Pieşti respinge cererea formulată de Tribunalul din Perugia-Italia pe numele lui Vlăduţ Nicolae şi Măgdici Gabriela privind executarea mandatelor europene", se spune în soluţia instanţei argeşene. Până la definitivarea procesului în România, membrii reţelei sunt lăsaţi în libertate pe motiv că nu prezintă pericol social, chiar dacă unii dintre ei umblă înarmaţi „până-n dinţi".


Află de pe site-ul nostru soluţiile „tărăgănate” care au fost date de instanţa vâlceană de la începutul procesului într-unul din dosarele în care FBI şi Secret Service au colaborat pentru a pune capăt reţelei conduse de Concioiu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite