Cel mai greu raliu hard enduro din lume se desfăşoară pe traseele din munţii judeţului Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

La start s-au înscris 194 de motociclişti din 35 de ţări ale lumi. Veniţi de pe continente ca Africa de Sud sau Australia, dar şi din Europa, din ţări precum Canada, SUA, Kenia, Israel, Guatemala, riderii străbat zilnic, în medie, 150 km. pe cele mai dificile trasee montane.

Azi, 15 iunie şi mâine, 16 iunie, în zona de nord a judeţului Vâlcea se desfăşoară una dintre cele mai dificile competiţii de motociclism din lume. „Traseul din munţii din nordul judeţului Vâlcea este o adevărată provocare. «Red Bull Romaniacs» se află la a IX-a ediţie şi este un concurs unic, cel mai greu din lume şi ne bucurăm de participarea a 194 de rideri. Adrenalina este la maxim şi printre participanţi aven nume mari ale acestui sport. Până acum nu am avut incidente", a spus Cristina Badiu, purtătorul de cuvânt din partea organizatorilor.
Organizat de două asociaţii sportive din Sibiu, concursul se desfăşoară pe mai multe clase, în funcţie de dificultatea traseului. Astăzi şi mâine, frumusetile staţiuunii Voineasa vor fi admirate de pe „cai" motoarelor celor prezenţi. „ Startul a fost dat azi, vineri, de pe un drum forestier din comuna Câineni, de unde concurenţii străbat zona muntoasă ajungând, în jurul orei 12.00 în localitatea Voineasa. În ziua de 16 iunie a.c., caravana de motociclişti va porni din localitatea Voineasa, coborând în aval de localitatea Ciunget, urmărind traseul unui drum forestier către Sălişte, comuna Malaia. Din acest punct, concurenţii vor traversa râul Lotru şi se vor îndrepta pe drumuri forestiere către localitatea Robeşti, în amonte, unde va avea loc sosirea. Acolo unde traseele piloţilor se intersectează cu drumuri deschise circulaţiei publice, pentru a prevenit accidentele rutiere, echipajele Poliţiei Rutiere sunt prezente în zonă", a spus agentul principal Loreda Sandu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. Competiţia se va încheia pe 17 iunie, la Sibiu, unde va avea loc şi festivitatea de premiere a câştigătorilor .

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite