Elevă de nota zece şi actriţă în filme muzicale, Raluca Enăşoiu vrea să urmeze arthitectura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta din Drăgăşani care joacă în filme muzicale pentru copii şi are zeci de premii obţinute la festivaluri de muzică, va îmbrăţişa o carieră care să aibă doar deschidere către artă

Raluca Enăşoiu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional Gib Mihăescu, din Drăgăşani, profilul matematică-informatică, este o adolescentă excepţională. Modestă, trecând aproape nevăzută printre colegi şi profesori, Raluca are un palmares excepţional, fiind o actriţă şi o cântăreaţă de excepţie. A făcut pian, dans modern, cântă pe scenele festivalurilor naţionale şi internaţionale şi interpretează roluri muzicale în filme pentru copii. „Nu poţi fi un actor complet, fără să ai o voce bună, să ai mişcări scenice care să te ajute să dai viaţă personajelor", ne-a spus Raluca. Dintre filmele în care a jucat, fiind nevoită să facă naveta între Drăgăşani şi platourile de filmare se numără: „Singuri de Revelion", „Mulineta Roşie", „Oul din Vorona", „Peştele Verde", „Pădurea Albastră", „Trupa de Show", „Dramaticus", „Criza SRL". Pe lângă emisiunile de radio şi televiziune la care a participat, Raluca rămâne o prezenţă plină de farmec şi candoare la festivalurile interne şi internaţionale de muzică (în Franţa, Italia, Turcia) recitalurile sale adunând premii cu toptanul, ropote de aplauze sau ajutând la strângerea de fonduri, aşa cum s-a întâmplat la Spectacolul de binefacere pentru copiii bolnavi de leucemie de la Gernsbach-Germania.


Arhitect sau manager cu suflet de artist


„Acum pregătesc alături de colegii mei de la şcoala unde învăţ, «Balul Bobocilor», de la Sala Sporturilor din Drăgăşani, din 16 decembrie, un spectacol unde vom alege Miss şi Mister. Trebuie să merg la filmări, de Crăciun, şi la TVRM", spune Raluca. În 2012 îşi doreşte cel mai mult să fie sănătoasă. „Am o deviaţie de sept şi operaţia urmează să o fac abia după 18 ani. Răcesc foarte uşor", ne spune. Întrebată dacă viitorul va fi legat de artă, actorie, muzică, după o scurtă ezitare, ne-a spus: „Am avut zilele acestea o discuţie cu mama care m-a atenţionat că învăţ la un profil real dar sunt atrasă de uman. Pe viitor aş vreau să urmez arhitectura sau managementul, profesii tehnice care să aibă deschidere spre artă". Tânăra actriţă crede că o moşteneşte pe mama ei care, în tinereţe, a făcut şcoala de muzică, a cântat la vioară dar a ajuns... inginer.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite