Protestatarul Ion Popii a primit o singură amendă de la Finanţele Publice, restul au fost date de alte instituţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Finantele Publice Valcea au dat o singura amenda lui Ion Popii, protestatarul din fata institutiei
Finantele Publice Valcea au dat o singura amenda lui Ion Popii, protestatarul din fata institutiei

Declaraţiile celui care a recus să protesteze în faţa Finanţelor vâlcene sunt considerate în flagrantă discordanţă cu realitatea.

Tot ca urmare a protestului lui Ion Popii, asociat şi administrator la societăţile comerciale Marlaur Comp şi Kyt Reform din Râmnicu Vâlcea, în faţa Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vâlcea, instituţia face noi precizării, subliniind că i-a dat o singură amendă celui care a ales o asemenea cale de manifestare. Amenda a fost dată în ianuarie 2011, pentru societatea Kyt Reform, pentru că administratorul nu a vrut să prezinte documentele contabile solicitate. Mai mult decât atât, „aşa zisele amenzi pe care le-ar fi primit în mod repetat de la DGFP" au fost date, cu o singură excepţie, de alte instituţii ale statului.


Amenzi cu toptanul dete ITM


Societatea Marlaur Comp a primit o amendă de la Garda Financiara , în noiembrie 2010, pentru nerespectarea prevederilor legale privind organizarea şi conducerea evidenţei contabile. În lunile iunie 2009, noiembrie 2009 şi septembrie 2011 a primit trei amenzi la de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) pentru încălcarea legislaţiei muncii. Societatea Kyt Reform a fost amendată de ITM, în octombrie 2011, pentru aceleaşi nereguli ca si cealaltă societate. O amendă administrativă a fost dată de parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, prilej cu care amenda fiind contestată, Ion Popii a pierdut în instanţă şi a trebuit să plătească şi cheltuieli judiciare. „Declaraţiile domnului Ion Popii referitoare la sancţionarea sa repetată de către DGFP Vâlcea sunt nejustificate, în flagrantă discordanţă cu realitatea. Precizăm că, între altele, DGFP Vâlcea are şi atributul încasării creanţelor bugetare stabilite prin titluri executorii transmise şi de alte organe abilitate ale statului care aplică sancţiuni contravenţionale", a spus Iulian Popescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite