Profesorul universitar care modifica notele studenţilor, arestat de Curtea de Apel Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Vâlcea luase măsura ca prof. Florin Dulugeac să nu părăsească ţara, el fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de corupţie şi fals. Procurorul de caz a introdus recurs, iar magistraţii CA Piteşti au hotărât arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Poliţia Vâlcea a informat azi, 8 octombrie, că „s-a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui D.F. (36 ani), din Drăgăşani-Vâlcea, bărbatul fiind identificat şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Prevenitivă Vâlcea", a spus sinsp. Alina Teodorescu. Profesorul Florin Dulugeac, de la Universitatea Bioterra, şef de lucrări la Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare Bucureşti, a fost reţinut săptămâna trecută în urma celor 22 de percheziţii (una în Olt, una în Ilfov şi 19 în Bucureşti) pentru c , acesta, cu ajutorul mai multor funcţionari din cadrul universităţii a modificat notele obţinute la susţinerea lucrărilor la examene semestriale sau anuale şi cele de licenţă, ori a procedat la notarea unor studenţi fără ca să susţină respectivele examene. Îniţial, magistraţii Tribunalulului Vâlcea au luat măsura ca profesorul Dulugeac să nu părăsească ţara, însă procurorul de caz a făcut recurs. Judecătorii CA Piteşti au admis recursul, iar profesorul a ajuns în spatele gratiilor, pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de corupţie şi fals.

Prof. univ. Laura Harcan (32 ani), din Ploieşti, şef de lucrări în cadrul Universităţii Bioterra - Facultatea de Drept, este cercetată în libertate pentru fals intelectual.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite