Internatul Liceului Henri Coandă va fi transformat în clădire de locuinţe sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 800 de familii nevoiase aşteaptă în acest moment o casă din partea primăriei. Clădirea ar putea adăposti 52 de camere, iar lucrările ar putea începe în toamnă. Elevii cazaţi în internat vor fi mutaţi la Colegiul Forestier.

Numărul mare de cereri pentru locuinţele sociale îi face pe edilii din Râmnicu Vâlcea să caute soluţii prin care să rezolve problema familiilor cu probleme materiale. Internatul Grupului Şcolar Henri Coandă ar putea fi transformat în locuinţe sociale dacă propunerea primarului Romeo Rădulescu va fi aprobată de către consilierii locali. Conducerea primăriei recunoaşte că una din cele mai presant probleme este ce a locuiţelor, iar amenajarea unor spaţii decente în internatul de la Henri Coandă ar e rezolva o parte din cererile depuse la primărie. Propunerea edilului va fi spusă spre aprobare aleşilor locali în şedinţa de luna viitoare. Rădulescu susţine că lucrările ar putea demara chiar din toamna acestui an. Elevii cazaţi în internatul Liceului „Henri Coandă" ar urma să fie mutaţi la căminul de la Liceul Forestier. „Este o clădire P+4 cu o suprafaţă construită de 718 mp. Pe fiecare nivel sunt 13 camere, iar fiecare cameră are 30 de metri. Camerele sunt suficient de mari şi aş vrea ca tot internatul să-l transformăm în locuinţe sociale. Intenţionăm ca în fiecare cameră să facem toalete. Vor fi minim 52 de camere. Vreau ca de această investiţie să ne apucăm chiar din această toamnă. Propunerea va fi făcută Consiliului Local în luna septembrie. Până atunci vom încerca ca împreună cu cei de la Inspectoratul Şcolar să obţinem toate avizele necesare", a declarat primarul Râmnicului. La departamentul de specialitate al primăriei sunt înregistrate în prezent peste 800 de cereri de locuinţe sociale.

Elevii cazaţi la Henri Coandă, mutaţi la Colegiul Forestier

Romeo Rădulescu susţine că elevii cazaţi în internatul de la Liceul „Henri Coandă" ar putea fi mutaţi la căminul de la Liceul Forestier. „Anul trecut doar 60 de elevi au stat în internatul de la Liceul „Henri Coandă". Vom vedea câte solicitări sunt anul acesta şi voi propune mutarea elevilor la internatul de la Liceul Forestier. Nu merită să ţinem un cămin întreg pentru 60 de elevi", a afirmat edilul. În municipiul Râmnicu Vâlcea există 230 de locuinţe sociale, majoritatea cu una sau două camere, în care locuiesc familii nevoiaşe sau tineri care au crescut în centrele de plasament. Ultimele astfel de locuinţe, 93 au fost repartizate în 2010.

Propuneri refuzate în iunie

Ideea edilului din Râmnicu Vâlcea de a transforma internatul unui liceu din oraş în locuinţe sociale nu este nouă. În luna iunie a acestui an executivul a avut intenţia de a schimba destinaţia căminelor de la Grupul Şcolar Ferdinand şi de la Liceul Antim Ivireanul. În expunerea de motive a proiectului supus spre aprobare aleşilor locali râmniceni se invoca faptul că numărul elevilor care au solicitat cazare în cele două internate a fost mult mai mic decât capacitatea acestora, în spaţiile disponibile fiind găzduite temporar persoane care reprezintă cazuri sociale deosebite. Un alt motiv invocat de Executivul Primăriei era legat de creşterea cheltuielilor de administrare a celor două cămine, în condiţiile în care numărul camerelor ocupate de elevi este foarte mic. Proiectul propunerea comasarea elevilor care solicită cazare în cele două internate cu cei cazaţi în apropierea unităţilor de învăţământ. Primarul s-a lovit însă de refuzul Consiliului Local. De data aceasta însă reprezentanţii municipalităţii spun că în internatul Liceului Henri Coandă numărul elevilor cazaţi nu este atât de mare, iar relocarea lor se va face fără probleme. În plus, edilul spune că intenţionează să vândă o parte din locuinţele sociale aflate în patrimoniul primăriei de mai mulţi ani, iar cu banii obţinuţi să facă amenajările necesare la internatul de la Henri Coandă. Primul cămin şcolar ce a fost transformat parţial în clădire de locuinţe sociale este cel al Grupului Şcolar Ferdinand I din cartierul Ostroveni.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite