Potop la Râmnicu Vâlcea. Străzi şi blocuri inundate, oameni blocaţi pe acoperişuri, conducte de gaze luate de ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramnicu Valcea acoperit de ape
Ramnicu Valcea acoperit de ape

Cel mai afectat a fost cartierul Petrişor unde pompierii au fost chemaţi să salveze copii şi bătrâni care s-au refugiat pe acoperişuri.

În această după amiză de 1 iunie Râmnicu Vâlcea s-a transformat într-o adevărată lagună. Circulaţia rutieră a fost întreruptă în oraş, apa pe carosabil curgând în şuvoaie, cele mai afectate fiind zonele Troian (în dreptul benzinăriei), cartierul Ostroveni şi cartierul Petrişor. „Pe strada Morilor apa a atins 1,5 metri adâncime, iar pompierii au intervenit pe Bulevardul Calea lui Traian (în imediata vecinătate a Grupului Şcolar General Magheru), pe străzile Inăteşti, Sacerdoţeanu, Mircea Eliade şi Emanoil Florescu", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.


Oameni înconjuraţi de torente


Pe strada Proieni s-a rupt o conductă de gaze de un ţol, alimentarea cu gaze fiind oprită pe străzile Morilor, Arinilor, Buda şi Proieni. O situaţie fără precedent a avut loc în cartierul Petrişor. „Şase copii şi un adult au fost înconjuraţi de apele unui torent, aceştia rămând blocaţi în mansarda casei. Pompierii s-au dus cu o bărcile de salvare, însă între timp apele s-au retras. Tot pe strada Morilor, cu ajutorul bărcilor, doi bătrâni care rămăseseră blocaţi în interiorul locuinţei au fost scoşi cu barca", a completat cpt.Cătălin Popescu. Mai multe blocuri şi locuinţe sunt inundate, cel mai grav afectate fiind blocurile unde se construiesc mansarde. Patru echipajele ale pompierilor se află în teren pentru a scoate apa de la subsolurile blocurilor şi locuinţelor. Timp de două ore circulaţia a fost oprită în Râmnicu Vâlcea.

Pompierii au strabatut strazile Ramnicului cu barca Masinile din parcari au fost inundate de suvoaie Ramnicu Valcea a fost acoperit de ape Masinile din parcari s-au umplut cu apa venita suvoi Suvoaiele au facut imposibila circulatia pe strazile Ramnicului

Click pe poze pentru GALERIE FOTO de la inundatiile din Râmnicu Vâlcea

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite